Meniu Principal

Paula Enuț, șef serviciu proiecte: În mandatul președintelui Nistor s-a făcut istorie în atragerea de fonduri europene

Invitată în cadrul emisiunii „Ora Exactă” la postul local de televiziune Antena 3 Deva, Paula Enuț, șef serviciu proiecte în cadrul CJ Hunedoara a subliniat faptul că județul Hunedoara ocupă primul loc pe țară la atragerea de fonduri europene și a punctat câteva aspecte esențiale despre munca în echipă și importanța colaborării între compartimentele instituției.

„Eu nu fac politică, nu am făcut niciodată și nu am fost membru al niciunui partid politic, dar ce este de spus și de recunoscut, trebuie să recunoaștem. În mandatul Nistor, istoric vorbind și sunt în măsură să spun asta, sunt de 30 de ani la Consiliul Județean, s-a făcut istorie în atragerea de fonduri europene. Au și fost resurse europene disponibilie, iar în cadrul PNRR, județul Hunedoara prin Consiliul Județean Hunedoara și-a adjudecat 33 de proiecte. Practic, județul Hunedoara este pe locul I pe țară la atragerea de fonduri europene prin PNRR. Tot ce s-a putut, am luat! „, a concluzionat Paula Enuț.

Documentația tehnică este cheia succesului unui proiect european

 Paula Enuț a subliniat faptul că, timpul necesar unui proiect european pentru a ajunge la maturitate nu are cum să fie unul scurt, termenele și documentația care trebuie întocmită fiind stabilite de Uniunea Europeană.

“Vreau să subliniez în primul rând faptul că munca la proiecte este o muncă de echipă. Noi cei de la proiecte am reușit să sudăm o echipă. Toți muncim și toți colaborăm foarte bine cu celelalte servicii ale Consiliului Județean. Colaborăm cu cei de la Serviciu Tehnic, Juridic, Investiții, Urbanism, noi nu suntem izolați. Totul pentru a putea duce la capăt un proiect. Pentru că vreau să știți, că înainte de a depune un proiect este uneori nevoie de o muncă care poate să dureze și un an. Documentația tehnică este cheia proiectului de succes. Multă lume spune că un proiect durează foarte mult. Un proiect are impuse niște termene, niște limite. Un proiect nu poate să dureze mai mult decât îți impune Uniunea Europeană”, a concluzionat, Paula Enuț, șef serviciu proiecte, CJ Hunedoara.