Cui i-a folosit “gargara liberală” în cazul medicului Constantin Blaj?
Insistența celor doi lideri liberali, prefectul județului Călin Marian și directorul Casei de Sănătate Hunedoara, Adrian David de a rostogoli în spațiul public tot felul de supoziții cu privire la un caz prezentat de reprezentanții partidului AUR, după ce au fost făcute publice rezultatele unei anchete derulate la Spitalului Județean de Urgență Deva, a menținut presiunea publică pe această unitate medicală și i-a cauzat probleme doctorului, Constantin Blaj.
O spune medicul Constantin Blaj într-un drept la replică transmis presei, care deși nu nominalizează pe nimeni, face totuși referire la faptul că doar președintele Consiliului Județean Hunedoara, după ce a primit rezultatele controlului dispus la această unitate medicală, a înțeles situația și a cerut ca aceste atacuri la adresa unității medicale și a medicului Constantin Blaj, să înceteze.
Când nu-ți înțelegi postura din care faci unele declarații se cheamă că n-ai ce căuta în această funcție
Să te lansezi în tot felul de declarații și să faci o serie de supoziții cu privire la un eveniment petrecut în urmă cu doi ani, în condițiile în care ai la îndemână toate pârghiile să faci lumină într-o poveste cel puțin ciudată, asta dovedește lipsă de responsabilitate. O situație care a degenerat într-o răfuială politică care a transformat Spitalul Județean de Urgență Deva într-un „ring de box”, unde prefectul județului și directorul Casei de Sănătate au încercat să puncteze în fața administrației județene.
Să încerci să speculezi orice situație care te poate aduce în „lumina reflectoarelor” fără a înțelege că nu asta este menirea ta în respectiva funcție, în care ai fost numit de partid, denotă o înțelegere precară a responsabilităților care îți revin în momentul în care ai ales să conduci o instituție care se pretinde a fi apolitică.
După tot acest tsunami mediatic al declarațiilor și supozițiilor lansate de la „tribuna” Instituției Prefectului și Casei de Sănătate Hunedoara, prin vocea celor doi conducători, rămân totuși în „picioare” câteva întrebări retorice?
- Nu era corect față de un medic care are o activitate de 37 de ani în branșă și „biblioteci” citite la activ, să purtați o discuție pentru a încerca să ascultați și varianta lui în acest caz?
Mă gândesc că totuși un medic, doctor în științe medicale, se poate ridica la un nivel de conversație care să fie satisfăcător pentru un prefect care pare că și-a „pierdut busola” undeva pe drumul de la sediul partidului liberal și Prefectură.
2. De ce atât prefectul județului cât și directorul Casei de Sănătate au crezut mai mult în povestea unei foste paciente a spitalului, spusă după doi ani, și au acordat o importanță minoră diligențelor făcute de cei care au efectuat un control la spital pentru a încerca să stabilească dacă ceea ce spune fosta pacientă poate fi probat cu documente?
Nu am văzut nicio intervenție publică a directorului Casei de Sănătate sau a prefectului județului în care să se precizeze că doresc totuși să afle și opinia medicului Constatin Blaj. Opinie pe care ar fi putut să o coroboreze cu rezultatele anchetei desfășurate la spital.
3. Cui i-a folosit “gargara liberală” în cazul medicului Constantin Blaj?
4. O fi crescut PNL-ul cu vreo 10 procente în județ, după toată această poveste?
Comunicatul transmis de medicul Constantin Blaj: