Meniu Principal

HUNEDOARA : Proiectul care digitalizează toate unităţile de învăţământ din municipiu

Primăria municipiului Hunedoara a reuşit să obţină prin PNRR finanţarea necesară pentru a dota fiecare sală de clasă sau sală de grupă de grădiniţă din oraş cu echipamentele IT&C de care are nevoie (table interactive, calculatoare, imprimante etc…).
Este vorba despre proiectul intitulat pe scurt „CRED ÎN HUNEDOARA” în valoare totală de 4 milioane de euro. Mulţumită acestei finanţări, 304 săli de clasă (inclusiv săli de grupă de la grădiniţe) vor fi dotate cu echipamente IT&C, iar 264 dintre aceste săli vor beneficia în plus şi de mobilier şi material didactic nou.
Pe lista proiectului se numără, printre altele, şi dotarea cu echipamente a 5 laboratoare de informatică, 5 laboratoare multidisciplinare, 2 laboratoare de fizică, 8 cabinete medicale şcolare, 8 cabinete de asistenţă psihopedagogică, 9 săli de sport şi 7 laboratoare de practică.
„Legal, o primărie este obligată să se ocupe doar de administrarea clădirilor şcolilor, dotările de ordin didactic fiind în sarcina Ministerului Educaţiei. Noi nu ne rezumăm la proiecte de reabilitare a clădirilor unităţilor de învăţământ, ci ne dorim ca şcolile să aibă şi dotările de care e nevoie în fiecare sală de clasă. Am identificat această posibilitate de finanţare oferită prin PNRR, apoi, prin luna martie a acestui an, i-am chemat la discuţii pe toţi directorii de şcoli şi grădiniţe din oraş spunându-le să pună pe hârtie tot ce au nevoie în materie de dotări digitale, mobilier şi materiale didactice. O să dotăm inclusiv Clubul Sportiv Şcolar din Hunedoara. În vara acestui an s-a scris proiectul şi s-a semnat contractul de finanţare. În perioada următoare începem implementarea efectivă a proiectului. Sunt proceduri de achiziţii care trebuie făcute. Primele loturi de dotări IT&C sper să ajungă în grădiniţe, şcoli şi licee, în al doilea trimestru al anului viitor. Fiecare sală va avea o tablă digitală, videoproiector, imprimantă şi aşa mai departe, după cum a fost întocmit necesarul de către directorul respectivei unităţi de învăţământ”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.