Meniu Principal

Investiții noi la Spitalul Județean de Urgență din Deva

Astăzi, Consiliul Județean Hunedoara s-a întrunit în ședință extraordinară pentru discutarea și aprobarea unor proiecte care nu sufereau amânare. Le mulțumesc consilierilor județeni prezenți pentru votul acordat. În acest fel putem avansa cu o serie de proiecte aflate deja în diferite stadii, dar putem demara și altele noi, foarte necesare pentru dezvoltarea județului.

Infrastructura sanitară

 – Construire pasarelă între UPU și laboratorul de imagistică la Spitalul Județean de Urgență Deva, proiect pentru care am aprobat nota conceptuală și tema de proiectare. În acest sens, am aprobat și un proiect privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al spitalului, precum și modificarea programului de investiții, anexă la buget.

 Patrimoniu și eficientizare energetică
 – Modificarea proiectului de hotârâre privind creșterea eficienței energetice si reabilitarea imobilului Palat Administrativ, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 30, în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, PNNR/2022/C5/2/B.2.2/1, Componenta C5-Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice din Planul Național de Redresare și Reziliență
 – Însușirea Protocolului de predare-primire a unor terenuri din domeniul public al Comunei Sarmizegetusa în domeniul public al Județului Hunedoara. În acest caz, este vorba de trei terenuri care vor fi preluate în vederea realizării accesului în sit și a unei clădiri cu destinație de muzeu. Situl de la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, locul fostei capitale a Daciei Romane, are nevoie, la rândul său de investiții în restaurare și punere în valoare.
 Educație:
 – Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Hunedoara nr.72/2022 privind asumarea unor responsabilități în derularea și implementarea Programului pentru școli al României, în anul școlar 2022-2023.

 

Laurențiu NISTOR, Președintele Consiliului Județean Hunedoara