Meniu Principal

GHIDUL BUNELOR PRACTICI ÎN AGRICULTURĂ

Elaborarea unui Ghid al Bunelor Practici în Agricultură este o inițiativă a Ministerului Agriculturii menită să-i sprijine pe fermieri, astfel încât să avem producții optime, să evităm efectele secetei și ale altor calamități naturale. În acest fel, este asigurat necesarul pentru consumul alimentar din producția internă, indiferent de factorii care pot afecta agricultura, precum seceta.
Ghidul este elaborat de un comitet format din specialiști din Ministerul Agriculturii, de la Academia de Științe agricole, fermieri și conține recomandări pentru tipul culturilor care trebuie înființate, tipul semințelor care trebuie folosite, tipul de tratament care trebuie aplicat și indică și alte măsuri necesare pentru a asigura o protecție sporită acestor culturi.
Elaborarea ghidului face parte din ansamblul de măsuri gândite de ministrul Petre Daea pentru combaterea efectelor secetei și pentru gestionarea schimbărilor climatice.
Pachetul de măsuri, care va fi implementat în regim de urgență, mai vizează:
o Acordarea de sprijin fermierilor în recoltarea și gestionarea producției;
o Menținerea în funcțiune a sistemului de irigații și creșterea capacității de irigat;
o Evaluarea tuturor resurselor de apă și irigare a culturilor;
o Dezvoltarea sistemelor de stimulare a precipitațiilor în cadrul Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor;
o Asigurarea subvenției pentru lucrările agricole;
o Asigurarea materiei prime pentru zootehnie;
o Creșterea capacității de industrializare a producției primare.
Viorel Sălan, deputat PSD