Meniu Principal

O recunoaştere pe care trebuie să o acordăm permanent

Anul acesta, o delegaţie formată din 20 de militari răniți a reprezentat România la Invictus Games The Hague 2020, unde ţara noastră a participat alături de alte 19 națiuni.

Ieri, delegaţia militarilor români reveniţi de la Invictus Games The Hague 2020 s-a întâlnit cu membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţa naţională.

Jocurile Invictus este un eveniment sportiv internaţional, organizat pentru prima dată în 6 martie 2014, şi este adaptat pentru militari răniți sau bolnavi, în urma participării la diverse operațiuni militare.

În intervenţia pe care am avut-o i-am felicitat pentru rezultatele obţinute. Am reamintit că, prin Ordonanţa de urgenţă nr. 82/2006, li s-au acordat o serie de drepturi celor care au avut de suferit pe teatrele de operaţii din afara ţării. Le-am mai comunicat că sunt iniţiatorul Legii nr. 168/2020 care acordă merite militarilor şi poliţiştilor participanţi la misiuni atât în afară, cât şi în interiorul ţării, care au avut de suferit sau familiilor celor decedaţi.

Este o recunoaştere pe care trebuie să o acordăm permanent. Şi totodată rolul Parlamentului este acela de a legifera. Iar din acest punct de vedere, ca urmare a solicitărilor lor, dar şi a celor venite din partea Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Interne, am exprimat deschiderea de a îmbunătăţi legislaţia dacă ei apreciază această ca fiind necesară.

 Viorel Sălan – Deputat PSD