Meniu Principal

550.000 lei, din bugetul județului, pentru finanțarea activităților specific umanitare

Am adoptat, ieri, două importante hotărâri de consiliu care prevăd măsuri urgente menite să vină în sprijinul semenilor noștri care fug din calea conflictului armat din Ucraina. Le mulțumesc consilierilor județeni pentru mobilizarea exemplară de care au dat dovadă și pentru votul acordat.

 Astfel, în cadrul ședinței extraordinare a fost adoptat un proiect de hotărâre care prevede aprobarea asocierii dintre Județul Hunedoara, prin CJ Hunedoara, și Crucea Roșie din România, precum și un proiect de hotărâre referitor la alocarea sumei de 550.000 lei din bugetul propriu al Județului Hunedoara pe anul 2022 în vederea finanțării activităților specific umanitare și de sprijin pentru refugiații care provin din zona de conflict militar din Ucraina.

Cu autoritățile din județul Tulcea am constituit deja un grup de sprijin pentru derularea acțiunii din vama Isaccea. În această seară, la ora 20.00, din Deva va pleca spre Isaccea un convoi format din două tiruri care va transporta tot cazarmamentul pentru cazarea refugiaților și materialele medicale necesare, 3 autospeciale ale Asociației Salvital cu 8 paramedici, precum și 6 angajați ai Consiliului Județean Hunedoara care se vor ocupa de toată logistica de la fața locului.

Pentru că înainte de toate suntem oameni, am decis ca împreună cu colegii din echipa de conducere să donăm câte 5.000 de lei pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina. Totodată, consilierii județeni au fost de acord să-și doneze indemnizația pe o lună pentru această cauză umanitară.

Implicarea Consiliului Județean Hunedoara în acțiunea de ajutorare a refugiaților din Ucraina nu se va opri la acest prim set de măsuri.

Suntem în legătură permanentă cu Prefectura Hunedoara, ISU Hunedoara, cu celelalte instituții cu responsabilități în rezolvarea crizei refugiaților și încercăm, în primul rând, să identificăm spații de cazare pentru familiile venite din Ucraina, care vor să rămână la noi în țară până la încheierea conflictului. De asemenea, vom deschide un cont special pentru donații, care vor fi redirecționate apoi spre Crucea Roșie Română și am inițiat demersuri către Guvernul României pentru ca legislația noastră să poată fi adaptată acestei noi situații de criză. În prezent, autoritățile locale nu pot asigura de la buget cazarea și masa persoanelor refugiate din cauza conflictelor armate.

CJ Hunedoara, alături de refugiații din Ucraina!