Meniu Principal

525 de ani de atestare documentară a satului Dumbrava (Găunoasa)

Suntem suma tradițiilor și obiceiurilor strămoșești, suntem continuatorii valorilor ancestrale moștenite de la înaintașii noștri pe care le vom transmite, la rândul nostru, generațiilor viitoare.
Cu aceste gânduri am luat parte în această după-amiază la nedeia din satul Dumbrava – comuna Peștișu Mic, alături de deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara și prietenul și colegul meu Dobrutchi Daniel – destoinicul primar liberal al acestei comune, pe care îl felicit că duce mai departe toate aceste tradiții unice, care pun în valoare această minunată zonă a județului Hunedoara, mai ales că anul acesta s-au împlinit 525 de ani de atestare documentară a satului Dumbrava (Găunoasa).
 Se spune că omul sfințește locul, iar Daniel Dobruțchi a demonstrat din plin acest lucru, astfel că oamenii i-au dat din nou votul de încredere la alegerile din data de 9 iunie.
Felicitări Daniel Dobruțchi pentru tot ceea ce ai realizat și pentru că ții vie flacăra acestor obiceiuri unice, care aduc împreună întreaga comunitate.
Ne-am bucurat din suflet de prezența îndrăgitului interpret al muzicii populare padurenești Bogdan Toma, declarat Cetățean de Onoare al comunei Peștișu Mic, cel care s-a implicat în perpetuarea acestor obiceiuri tradiționale.
Călin Petru Marian
Sursa foto: Facebook