Meniu Principal

40 de pacienţi diagnosticaţi cu Sars-Cov-2, în Secția de Boli Infecțioase din Hunedoara

Radu Budae: Dacă numărul pacienţilor va creşte, vor fi internaţi şi pe secţia de Pneumologie

 În Hunedoara și Hațeg, zeci de pacienţi ai Secţiilor de Boli Infecţioase au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. Se pare că, o parte dintre ei, ar fi luat virusul în timpul unor adunări religioase.

La Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului municipal Hunedoara sunt internaţi circa 40 de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus.

40 de pacienţi diagnosticaţi cu Sars-Cov-2, în Secția  de Boli Infecțioase din Hunedoara

„Cei mai mulţi dintre ei sunt localnici din Hunedoara, dar sunt pacienţi din Călan şi Haţeg. Aşteptăm rezultatele testelor PCR şi pentru alţi 12 pacienţi suspecţi de infecţia cu Sars-Cov-2. Dacă numărul pacienţilor va creşte, vor fi internaţi şi pe secţia de Pneumologie, din clădirea unităţii de Boli Infecţioase”, transmite Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

În ultimele zile, şapte asistente medicale, dar şi o liftieră şi o infirmieră au fost diagnosticate, de asemenea, cu noul coronavirus.

Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, a precizat că sunt aşteptate rezultatele la alte 200 de teste, ceea ce va duce, probabil, la un număr şi mai mare de bolnavi de Covid-19.

„Oamenii sunt sfătuiţi să se protejeze şi să respecte cu stricteţe toate recomandările specialiştilor pentru prevenirea imbolnăvirii: purtarea măştilor, păstrarea distanţei fizice, evitarea aglomeraţiei, igiena mâinilor”, a completat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

Maria Hogman

 

 « (Stirea anterioara)