Meniu Principal

140 de milioane de euro „aruncați” în „gaura neagră” din Valea Jiului

Complexul Energetic Valea Jiului primește din bugetul statului, doar pentru anul 2024, 140 de milioane de euro. Ajutorul de stat a fost aprobat în Comisia pentru Servicii și Industrii din Camera Deputaților. Banii vor fi dirijați pentru funcționarea complexului energetic și închiderea minelor.

Pentru a „ține în viață” o ruină botezată Complex Energetic, doar într-un an, Guvernul cheltuie 140 de milioane de euro

În timp ce problemele Văii Jiului se acutizează, sute de milioane de euro se scurg în visteria Complexului Energetic Valea Jiului. Totul în detrimentul marii majorități a populației din zonă. Complexul Energetic Valea Jiului este a treia entitate energetică înființată în Valea Jiului, după ce atât Societatea Națională a Huilei cât și Complexul Energetic Hunedoara au bătut record după record la capitolul datorii la bugetele de Stat și bugetele locale. Societăți de Stat unde nimeni nu răspunde pentru nimic, unde banii se scurg către nicăieri, niște entități economice care au ținut și continuă să țină Valea Jiului în sărăcie.

În ultimele două decenii, niciun parlamentar din Valea Jiului, indiferent de „culoarea politică”, nu a venit cu un proiect viabil, astfel încât această zonă a județului să se dezvolte având la bază structuri economice generatoare de profit, care să asigure locuri de muncă plătite din veniturile realizate.

Vreme de două decenii, parlamentarii din Valea Jiului au susținut ideea că aceste entități economice aduc sau vor aduce beneficii comunităților din Valea Jiului. Timpul a dovedit că totul a fost și este o minciună. Din păcate, nota de plată pentru aceste experimente economice a fost plătită cu vârf și îndesat de locuitorii Văii Jiului.

Sursa foto: Mondo TV