Meniu Principal

𝐋𝐞𝐠𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐢𝐭𝐞 𝐞𝐦𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐢𝐭𝐥𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐫𝐢𝐞𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐧𝐞𝐜𝐨𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞

 A fost publicată în monitorul oficial legea care dă posibilitatea emiterii titlurilor de proprietate pentru terenurile aflate în zonele necooperativizate din județul Hunedoara.
Astfel, la inițiativa deputatului PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu, legea fondului funciar nr. 18/1991, a fost modificată și permite obținerea dreptului de proprietate pentru anumite terenuri din zonele necooperativizate în situația în care acestea îndeplinesc condiții legale.
Deținătorii sau moștenitorii terenurilor care nu s-au înscris în cooperativa agricolă de producție sau cei care nu au predat sau nu li s-au preluat de la stat terenurile prin acte translative de proprietate pot solicita comisiei județene emiterea titlurilor de proprietate în condițiile în care îndeplinesc următoarele condiții:
a) deținătorii sau moștenitorii figurează cu terenul în registrul agricol, registrul cadastral și în evidențele fiscale;
b) pentru terenul în cauză nu a fost deschisă carte funciară în baza legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) terenul nu face obiectul cererilor de reconstruire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane și nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta.
Persoanele îndreptățite, care îndeplinesc condițiile de mai sus, pot depune o cerere în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii la primăria de pe raza căreia se află terenul în cauză.
Este o reușită imensă pentru județul Hunedoara și un pas important în ceea ce privește rezolvarea multor probleme ale cetățenilor hunedoreni. Acest lucru a fost realizat de către Partidul Național Liberal, prin inițiativa pe care a avut-o deputatul Vetuța Stănescu în Parlamentul României.
În cel mai scurt timp, Instituția Prefectului va elabora procedura pentru soluționarea acestor cereri, o va comunica către primării și va fi adusă la cunoștința publicului.
În calitate de prefect al județului Hunedoara și președinte al Comisiei Județene de Fond Funciar voi dispune ca fiecare comisie locală de fond funciar și fiecare primărie să informeze cât mai repede cetățenii despre această lege.
Fiecare dintre noi trebuie să știm că cel mai important lucru este să depunem cererea în termen de 6 luni.


« (Stirea anterioara)