Meniu Principal

Orice ați face, întrebările rămân tovarășe milițian !

Un milițian care în anii ’80, bătea copiii cu pulanu’ în gara Simeria, pentru simplu motiv că cerșeau o ciocolată străinilor care staționau în gară,  face mare tam-tam că i-am adus prejudicii de imagine. Asta după ce am preluat o informație cum că ar fi făcut parte din delegația pentru Barcelona unde, primarul Rîșteiu și acoliții săi au tocat 90.000 de euro degeaba.

Am înțeles tovarășu’ milițian Vasile Hrițac, nu ați făcut parte din acea delegație. Dar adevărul e că la câte deplasări în străinătate ați făcut pe banii Primăriei eroarea e acceptabilă.

Însă  întrebarea mea, pentru unu’ care pretinde a avea spirit civic este următoarea: nu vă deranjează faptul că Râșteiu și acoliții săi au cheltuit 90.000 de euro în excursii la Barcelona, când rolul acelui proiect, apropos, întocmit de Iulius Bedea, era cu totul altul ?

Adică faptul că mă “urecheați” pe mine e de înțeles. Am recunoscut că informația a fost greșită. Dar ăștia care au cheltuit banii simerienilor aiurea nu vă trezesc niciun sentiment ?

Evident că nu, tovarășu’ milițian. Și asta pentru că sunteți beneficiarul, prin clubul unde sunteți președinte, a nouă miliarde de lei vechi, anual, din visteria primăriei Simeria. De aceea nici nu mă mir că sunteți atât de drăgăstos cu tovarășul Râșteiu.

Apropo: ce faceți cu acești bani ținând cont că pentru copii se plătește taxă, că majotritatea deplasărilor sunt plătite de părinți și atenție, pentru lucrări de reparații și întreținere vi se mai bagă în conturi încă vreo cinci miliarde anual ?

Nu o luați ca o acuzație tovarășu’ milițian ! Sunt doar întrebări de bun simț..Apropo: ce salariu aveți acolo, ca președinte ? Știți că pentru a aduna cele nouă miliarde de lei, Râșteiu are nevoie de jumătate din taxele și impozitele simerienilor ? Nu vi se pare un efort prea mare ?

Că tot vorbim de copii…Știți că la Săulești, părinții au pus mână de la mână pentru a construi un loc de joacă ? Pentru acești copii nu sunt bani ? Sau ei nu sunt copiii Simeriei ?

Mai sunt multe de spus, tovarășe milițian, purtător de pulan, dar deocamdată mă opresc. Nu mă sperie amenințările voastre cu avocații pentru că asta ar însemna să renunț la această meserie. Nu e prima dată când sunt amenințat, intimidat sau dat în judecată. Orice ați face, întrebările rămân. Și cred că simerienii au dreptul să afle răspunsul la aceste întrebări.

Tiberiu Stroia