Meniu Principal

Ilie Toma: Guvernul ar trebui să susțină produsele autohtone și producătorii români

Posibilitatea infectării în supermarket-uri este mult mai mare

Consider că închiderea pieţelor este o greşeală care va avea efecte negative asupra producătorilor autohtoni. Pare mai simplu să ne izolăm, dar nu este bine să promovăm soluţii extreme.

Producătorii autohtoni sunt oameni care au muncit un an întreg ca să îşi poată comercializa ceea ce au produs. Dacă li se interzice acest lucru, riscăm să afectăm această categorie de producători agricoli, după ce aceştia oricum fac faţă cu dificultate chiar şi în vremurile fără pandemie. De asemenea, nu este normal să-i determinăm pe români să cumpere produse de import și nu pe cele proaspete, făcute aici, în România.

Astfel, prin această decizie, românii sunt obligați să se înghesuie în supermarket-uri, adică în spații închise, unde posibilitatea infectării este mult mai mare.

Guvernul Orban ar trebui să susțină produsele autohtone și producătorii români care și așa au avut destule probleme în acest an. De aceea, consider că este necesară  amenajarea, de către primării, a unor pieţe volante doar pentru producătorii care îşi vând producţia proprie, de sezon.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat, Organizația județeană Hunedoara, CMF 11200020