Meniu Principal

Ilie Toma, deputat PSD Hunedoara: „ Hunedoara trebuie să rămână pe harta feroviară!”

Vestea că Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători „CFR CĂLĂTORI” – S.A. anulează trenurile care circulă pe ruta Hunedoara – Simeria şi retur a generat o serie de reacţii negative în rândul nostru, al hunedorenilor, reacţii fireşti şi justificate.

În momentul în care am luat la cunoştinţă de hotararea „CFR CĂLĂTORI” – S.A., din presa naţională şi de la cetăţenii veniţi în audienţă la biroul parlamentar din Hunedoara, am solicitat şi avut o întâlnire cu domnul ministru al Transporturilor, Dan Sova. Domnul ministru, Dan Sova a menţionat faptul că, în ultima perioadă de timp, prin Ordin de ministru, trenurile au fost monitorizate timp de o lună, fapt care a stat la baza deciziei de anulare trenuri pe diferite rute şi se poartă discuţii cu factorii implicaţi în vederea revenirii la situaţia precedentă.

De asemenea, am depus o interpelare scrisă la Ministerul Transporturilor. Cele mai importante argumente, menţionate în interpelare, pentru reluarea circulaţiei trenurilor fiind:

– Construirea fabricii de produse electronice, în Simeria, a companiei germane BSH Home Appliance Group, parte a grupului Bosch, care conform declaraţiei reprezentanţilor primăriei Simeria, creează 2.000-2.500 de locuri de muncă. Aceste locuri de muncă atrag locuitori din tot judeţul şi cetăţenii Hunedoarei vor fi nevoiţi să facă naveta la Simeria;

– Deplasarea pe calea ferată este mai puţin costisitoare;

– Reducerea riscurilor de accidente rutiere, pe tronsonul de drum Hunedoara – Santuhalm – Simeria.

„Prin urmare, domnule ministru…….., vă rog să îmi comunicaţi care ar fi modalitatea şi procedura prin care ar putea fi reluată circulaţia trenurilor, cu precădere la orele de varf: 6 – 8 -14 – 16- 22 – 24 şi vă rog respectuos să ne sprijiniţi în demersurile noastre pentru a relua circulaţia pe calea ferată a trenurilor pe ruta Hunedoara – Simeria şi retur, şi totodată, să ne comunicaţi perioada de timp şi paşii care trebuie urmaţi în conformitate cu prevederile legale, pentru ca acest fapt să fie posibil în cel mai scurt timp.” Există un dialog între mine şi colegii mei parlamentari PSD de Hunedoara şi am avut discuţii pe această tema şi cu Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Am convenit de comun acord să facem tot ce este permis prin legislaţie şi procedural, să anunţăm toţi factorii decidenţi, să înaintăm adrese către ministere şi să identificăm soluţii pentru situaţia în care ne aflăm, demersuri care au fost iniţiate.

Ca parlamentar, rolul meu este să reprezint interesele tuturor cetăţenilor şi sper într-o rezolvare favorabilă a acestei probleme.

Ilie Toma, deputat PSD de Hunedoara« (Stirea anterioara)