Filialele UCRR, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, au organizat activități culturale și educative
În preajma zilei de 1 Iunie, Filialele UCRR din Maramureș, Suceava, Arad și Hunedoara au organizat activități culturale și educative pentru copii și părinți.
Aceste activități au fost organizate la Bistra – județul Maramureș, Peregu Mare – județul Arad, Dărmănești – județul Suceava și în satul Pojoga, comuna Zam – județul Hunedoara.
Președintele fondator al UCRR dr. Gheorghe Firczak: Ne dorim o lume în care fiecare copil are acces la educație, servicii de sănătate și protecție socială
Țări din lumea întreagă au aderat la această metodă de sărbătorire, dar data diferă de la țară la țară. În România, ziua de 1 iunie este legată de Ziua pentru Protecția Copilului și este sărbătorită prin activități dedicate copiilor, atât în școli și grădinițe, cât și în spații publice.
“În România, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie. Începând cu anul 2017 este și sărbătoare legală, pentru ca și cei mari și cei mici să se bucure de relaxare și timp petrecut împreună.
În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor.
Ziua aceasta are menirea de a atrage atenția asupra faptului că niciodată copiii nu trebuie neglijați, căci ei asigură viitorul omenirii. Ca părinți și dascăli avem obligația de a nu ne pierde niciodată capacitatea de ai înțelege, de a ne angaja într-un dialog permanent, eficient, bazat pe încredere și stimulare. În fiecare an, filialele Uniunii Culturale a Rutenilor din România organizează activități culturale și educative și, cu acest prilej, copiii desfășoară jocuri interactive, activități recreative și primesc pachete cu dulciuri”, a menționat dr. Gheorghe Firczak – Președinte al UCRR.
Atmosfera acestei zile este specială
“Fiecare dintre noi, în preajma copiilor, devenim, pentru scurt timp, copii, retrăind cu nostalgie, dar și cu mare bucurie anii lăsați în urmă. Este o zi eveniment în care protagoniștii sunt cei care asigură viitorul omenirii. Este o zi plină de veselie, de bucuria jocului, dar și a schimbului de idei despre viitor, despre visurile lor, despre responsabilitatea adulților în împlinirea acestor visuri.
Societatea actuală este într-o schimbare rapidă și, într-un astfel de moment de cotitură, răspunderea adulților este imensă, aceea de a le dezvolta capacitatea de adaptare la aceste schimbări, să fie pregătiți să-și urmeze cu succes aspirațiile, să-și împlinească visurile”, a transmis Maria Saghin.
Pe toată durata desfășurării acestor activități s-au respectat cu strictețe normele sanitare în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.
Astfel, activitățile s-au desfășurat în spațiul public deschis și participanții au respectat toate regulile și măsurile instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.
Maria Hogman