Campania „Fără bariere – TOT adevărul despre droguri” a ajuns la final
Am încheiat cu succes Campania „Fără bariere – TOT adevărul despre droguri” cu ultimele județe – Mehedinți și Caraș-Severin.
Mulțumesc domnilor Aladin Georgescu președintele Consiliului Județean Mehedinți și Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru sprijinul acordat. De asemenea, mulțumesc directorilor caselor de cultură și colegilor din minister pentru implicarea lor.
În această vară, am fost alături de studenți și tineri în taberele organizate, continuând campania începută în primăvară. Prevenția trebuie să fie un efort constant, iar noi vom duce mai departe mesajul campaniei, implicând tinerii și colaborând cu ministerele partenere.
19 orașe,19 evenimente, mii de kilometri parcurși pentru a ajunge la tineri din diverse medii și comunități, mărturii impresionante. Despre asta a fost vorba în Campania „Fără bariere – TOT adevărul despre droguri” desfășurată în perioada 24 octombrie – 14 noiembrie.
Și pentru o imagine de ansamblu, adaug și celelalte 20 de orașe în care Caravana „Fără bariere – TOT adevărul despre droguri” a poposit în aprilie, precum și atelierele de informare și conștientizare a riscurilor legate de prevenirea violenței , consumul de droguri și promovarea sănătății mintale, adresate sutelor de tineri participanți la taberele organizate în acest an de minister.
Campania a avut ca parteneri Casele de Cultură ale Studenților și organizația Teen Challenge și a inclus mărturii emoționante ale celor care au reușit să depășească dependența, oferind o voce sinceră și plină de speranță. Tinerii și-au împărtășit experiențele cu participanții, încurajându-i să adopte un stil de viață sănătos și să facă alegeri conștiente. Încă din aprilie, când am demarat acest proiect, mi-am dorit ca acesta să fie un pas important în educarea tinerilor și în crearea unei comunități informate, care să înțeleagă adevăratele implicații ale consumului de substanțe periculoase. Acest proiect va continua și în 2025!
Mulțumesc tuturor tinerilor care au venit să asculte aceste mărturii, instituțiilor participante și implicate, voluntarilor și partenerilor care au făcut posibil acest proiect! Mulțumesc inițiatorului acestui demers, colegului meu, Paul Mateș. Mulțumesc tuturor conducerilor Caselor de Cultură ale Studenților și Complexului Cultural Sportiv Studențesc „Tei”. Mulțumesc domnului Bogdan Hossu, liderul sindicatului Cartel Alfa, pentru tot sprijinul logistic.
Tinerii care cad pradă traficanților de droguri sunt victime, nu infractori!
Alături de colegii mei, candidați pe listele PSD pentru Parlament, susțin o abordare umană pentru a sprijini tinerii afectați de consumul de droguri. Acești tineri și familiile lor au nevoie de ajutor pentru a se recupera, nu de stigmatizare. Dezvoltarea rețelei de centre de adicție pentru minori reprezintă prioritatea ZERO a Guvernului. Într-o primă etapă, vor fi dezvoltate două noi centre de combatere a adicției, plus alte 8 centre regionale antidrog, care vor oferi asistență integrată victimelor consumului de droguri, inclusiv: consiliere psihologică și psihoterapie, dezintoxicare, tratament de substituție, tratament de întreținere a abstinenței, reabilitare rezidențială, terapie de reintegrare socială.
Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse