Meniu Principal

Viorel Sălan: Motiunea de cenzură împotriva guvernului Orban este o necesitate

Orice zi în plus, cu guvernul PNL la putere, este o zi în care România și românii pierd. Pierd sănătate, pierd viață, pierd bani, pierd locuri de muncă, pierd economie, pierd șanse.

 România pur și simplu nu-și mai poate permite să mai aștepte încă trei luni până la alegerile parlamentare. Riscă un uriaș val pandemic, cu mii de noi cazuri pe zi, riscă incapacitatea de plată.

Guvernul Orban trebuie să plece acum pentru ca un nou guvern competent să pună ordine în țară.

Motiunea de cenzură împotriva guvernului Orban este o necesitate. Degeaba se agață Orban și Iohannis de putere.

Guvernul PNL s-a epuizat. Și-a atins limita propriei incompetențe. Nimeni nu mai poate aștepte NIMIC de la acest guvern care și-a epuizat credibilitatea și resursele.

PSD va face tot posibilul ca, împreună cu alți aliați parlamentari, să strângă cele 233 de voturi necesare demiterii guvernului Orban.

Indiferent cât de mult nu le-ar conveni lui Orban și lui Iohannis realitatea este una singură: un guvern rămâne la putere cât timp are sprijinul parlamentar necesar. Nu-l mai are, pleacă! Aceasta este regula elementară a democrației!

Orice isterie pe această temă nu este nimic altceva decât o tentativă disperată și populistă de agățare de putere, cu orice chip și în orice mod.