Meniu Principal

Apel la echilibru și unitate

România face progrese remarcabile, atât din punct de vedere economic, cât și social. Chiar dacă procesul de dezvoltare a societății nu poate fi parcurs de pe-o zi pe alta, românii au deja motive întemeiate pentru a nu mai părăsi țara în care s-au născut.

Categoriile sociale încep să se bucure de salarii pe măsura muncii și a pregătirii, competitive pe piața europeană a muncii. Eforturile Guvernului sunt vizibile prin măsurile sociale și economice care, indiferent cât de belicoase sunt criticile adversarilor politici, contribuie la bunăstarea românilor.

De la preluarea guvernării de către coaliția PSD-ALDE s-a reuşit reducerea cu 92 de mii a numărului şomerilor din România. Salariul mediu net a crescut, de asemenea cu 11,5% la finalul trimestrului I al acestui an, faţă de decembrie 2016, când coaliția PSD-ALDE a preluat guvernarea. În cifre, de la 521 de euro, la 581 de euro salariul mediu net.

Mai mult, datele Eurostat confirmă că, faţă de anul 2016, sunt peste 695.000 de români care au ieşit din zona de sărăcie. În intervalul 2015 – 2016 numărul de persoane aflate în sărăcie şi risc de excluziune socială a crescut de la 7.435.000 la 7.694.000. La final de 2017, numărul acestor persoane a scăzut la 6.999.000.

2018 este anul în care creşterea economică se va baza pe creșterea nivelului investiţiilor. Cifra de afaceri în industrie a crescut în 2018 trimestrul I faţă de trimestrul I 2017, cu 13,7%. Această creștere indică o consolidare în zona industrială, ceea ce creează premisele unei creşteri sustenabile. Investiţiile străine directe, dacă ne raportăm cu primul trimestru din anul 2016, au crescut la finalul trimestrului I 2018 cu 57%, adică de la 0,88 miliarde de euro la 1,38 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte evoluţia pensiei minime, peste 1,1 milioane de români au beneficiat de creştere cu aproape 26% a pensiei minime garantate: de la 89 de euro în 2016, la 112 euro în martie 2018, adică o creştere cu 25,8%. Pensia medie a crescut cu 12,1% de la momentul preluării guvernării, iar de la jumătatea acestui an va mai creşte cu încă 10%.

Acestea sunt datele oficiale care radiografiază evoluția economică în primul trimestru al acestui an. Așadar, mesajele alarmante rostite la Palatul Cotroceni, menite să discrediteze activitatea Guvernului, sunt în total dezacord cu realitatea confirmată chiar de organismele europene.

Un președinte responsabil ar trebui să genereze echilibru, nu să incite la ură. Pentru români, anul 2018 are o însemnătate aparte, iar ura și dezbinarea nu-și au locul nici în inimile noastre, nici în piețele publice.

Respect și apăr dreptul fiecărui român de a protesta și de a critica acțiunile Guvernului dar, în aceeași măsură, respect dreptul României de a avea un viitor așa cum l-au gândit înaintașii noștri: independenți, cu drepturi egale în raport cu partenerii internaționali și corecți față de proprii cetățeni, indiferent unde s-ar afla.

Eforturile disperate ale actualului președinte al României, Klaus Iohannis, și sale susținătorilor săi, de a critica Guvernul, folosind informații care nu au nicio legătură cu realitatea, incintând la ură și dezbinare, sunt condamnabile cu atât mai mult cu cât acestea au un singur scop, personal și electoral care vizează viitorul politic al lu Klaus Iohannis, nicidecum al României și al cetățenilor țării noastre.

 

Natalia – Elena Intotero

Deputat PSD de Hunedoara



(Stirea urmatoare) »