Viața în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, sub conducere militară, a reintrat pe un făgaș normal
Potrivit primarului municipiului Deva, capacitatea de cazare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva pentru bolnavii infectaţi cu COVID-19 a crescut la 350 de paturi
Florin Oancea a declarat, vineri că, pentru moment, sunt ocupate circa 200 de paturi în principalele secţii ale unităţii medicale
„Putem spune că astăzi capacitatea a crescut la circa 350 de paturi, iar numărul persoanelor bolnave este sub 200. Deci, peste 150 de paturi sunt în aşteptare în condiţiile în care – sper să nu fie cazul – vor fi mai multe îmbolnăviri în perioada următoare”, a transmis Florin Oancea.
Edilul municipiului Deva a completat că „lucrurile sunt ţinute sub control” de echipa de conducere a unităţii sanitare și că ţine legătura zilnic cu comandantul militar al spitalului.
„Lucrurile sunt stabilizate, s-au creat circuitele necesare. S-a rezolvat şi problema cazării cadrelor medicale. (…) Nu au fost creşteri exponenţiale care să ducă la blocaje ale activităţii spitalului”, a precizat primarul municipiului Deva.
În opinia sa, măsurile luate de conducerea militară a SJU Deva au fost bune, primarul apreciind că metodele aplicate de echipa de militari ar trebui respectate şi după revenirea unităţii sanitare la un management civil.
SJU Deva dispune acum de stocuri de medicamente şi echipamente medicale, iar circuitele medicale sunt funcţionale
După ce fosta echipă de conducere şi-a prezentat demisia din funcţii, din data de 8 aprilie, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva este condus de o echipă militară.
Pentru ca situația de criză să fie depășită, a fost nevoie de materiale sanitare, medicamente, echipamente de protecție, dar mai ales de reguli clare, respectate cu responsabilitate.
Ministrul Sănătatii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva va rămâne sub management militar „cât va fi nevoie”.
El a apreciat că sunt stocuri de medicamente, sunt stocuri de echipamente și materiale sanitare.
“Sper că această pandemie prin care trecem să se termine cât mai repede și să putem intra într-o viață normală, cu un management civil, dar cu un management civil pe care să nu mai trebuiască niciodată să-l compensăm cu un management militar”, a declarat ministrul Sănătatii, Nelu Tătaru.