Meniu Principal

Sorin Marica: Din păcate, cred că sutem la începutul crizei

Victor Ponta a declarat la România TV faptul că românii ar trebui să se pregătească de ce este mai rău, mai exact de scenariul 5 sau chiar 6, deoarece nu vor fi doar 2.000 de cazuri confirmate în România.

”Eu cred, bazându-mă pe ce au spus specialiștii, că datele precizate de la Guvern nu sunt cele reale. Cu siguranța sunt zeci, mii de persoane care au virusul. Am aflat despre catastrofa de la Suceava că au încercat să acopere o săptămână mizeria și nu se raportează corect la numărul de decese”, a precizat Victor Ponta, Președintele Pro România.

Transmiterea intracomunitară devine o realitate

Numărul mare de infectări cu coronavirus din ultimele zile reprezintă un semnal de alarmă, transmiterea intracomunitară devenind o realitate.

”Nu am făcut de la început ce trebuia să facem. Adică românii trebuie să îi primim în țară, dar soluția este următoarea: după ce intră în România, o echipă de medici să-i testeze și să rămână la graniță până primesc rezultatul. Apoi, cei bolnavi să fie duși la spital, cei asimptomatici să stea singuri, iar cei care nu au virusul pot merge acasă. Dacă s-ar proceda așa nu ar mai îmbolnăvi  personalul medical, membri familiei, cunoscuți… toți cei cu care interacționează. Din păcate, cred că sutem la începutul crizei. Trebuie să facem ceva, să nu mai aducem virusul și să îl răspândim comunitar ”a menționat deputatul Sorin Marica.

Sorin Marica: Este o chestiune de responsabilitate

“Oamenii au înțeles să plece rapid din Italia și să vină acasă, în România. Dar nu au înțeles că, dacă sunt infectați, principalele ținte sunt membri familiei, părinții, bunicii… Deci acesta a fost un comportament inconștient și să vii aici cu orice preț nu are nici un sens pentru că îi expui pe cei apropiați la riscuri. Persoanele în vârstă trebuie identificate și comunitatea în care trăiesc ei trebuie să se ocupe, într-un fel sau altul, să le asigure necesarul. Este o chestiune de responsabilitate.

De asemenea trebuie să vedem cum ne educăm copiii in perioada în care nu merg la școală, trebuie să participe la lecții online, să-și facă temele. Să fie ocupați și să înțeleagă pericolul expunerii.

Noi toți sperăm că la vară se va întâmpla ceva și datorită temperaturilor mai ridicate infectivitatea va scădea și transmiterea virusului se va face cu mai mare dificultate. Specialiștii în boli infecțioase cred că vom avea un vârf în lunile aprilie-mai după care, în cursul verii, va descrește.

Din păcate, în sezonul rece vom avea din nou o creștere a numărului de cazuri adică va fi un fel de ciclicitate care va dura o perioadă de timp. Trebuie să fim responsabili și să avem grijă la panică. Panica nu face niciodată bine”, a mai spus deputatul hunedorean Sorin Petru Marica, membru al PRO România.

Acum, politicienii sunt mult mai atenți cu declarațiile lor. Pe de o parte, cer înțelegere pentru că libertatea de mișcare este temporar redusă în Europa și granițele se închid, pe de altă parte, subliniază cât de importante sunt solidaritatea și umanismul. Un rol central îl joacă și încercarea de a nu panica și mai tare populația.

 

Maria Hogman