Natalia Intotero: Exploatarea sexuală a devenit un fenomen îngrijorător
În mandatele mele de ministru pentru românii de pretutindeni, m-am implicat și am încercat pe cât posibil să atrag atenția asupra acestui fenomen îngrijorător, prin Campania „Informare Acasă! Siguranță în Lume!”
Ziua mondială de luptă împotriva exploatării sexuale este marcată anual, la 4 martie, urmărind combaterea celei mai grave forme de încălcare a drepturilor omului, a fiinţei umane. Exploatarea sexuală implică un număr impunător de femei și copii, continuând să fie o problemă gravă şi îngrijorătoare la nivel mondial.
Potrivit statisticilor, UNUL DIN 5 COPII din Europa ajunge să devină victimă a unui act de violență sexuală! Organizația Mondială a Sănătății estima, în 2014, că peste 150 de milioane de fete și peste 70 de milioane de băieți cu vârsta de până la 18 ani au fost exploatați, iar un studiu UNICEF din același an arată că prin această „industrie” sunt exploatați circa două milioane de copii în fiecare an, dintre care circa 20.000 sunt victime din spațiul virtual.
În toate acțiunile pe care le-am organizat alături de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane peste tot în țară, dar și în străinătate, am avut ca obiectiv prevenția și informarea corectă a cetățenilor români cu privire la acest pericol, prezentând si instituțiile care pot veni în sprijin în caz de nevoie.
Apreciez în mod special activitatea Centrului Maternal de la Hunedoara, funcțional din 2002, care asigură găzduire, ocrotire, consiliere și sprijin în vederea integrării socio-familiale a cuplului mamă-copil. În anii următori, DGASPC Hunedoara intenționează să înființeze noi astfel de centre, în Simeria, foarte curând, iar altul în Valea Jiului.
Felicitări, Consiliul Județean Hunedoara!