Exploatarea Culturală Petrila: Locurile prind viață prin oameni și poveștile lor!

Prima invitată la Exploatarea Culturală Petrila, în cadrul evenimentului Întâlnirile Altfel, a fost Mariea Crâșmaru – o femeie care, cu bunătate, modestie și un umor irezistibil, ne-a împărtășit povestea ei de viață.
Ne-a vorbit despre începuturile sale, despre aventura Turului României pe jos, despre cele 120 de țări străbătute și despre recunoașterea în Guinness Book pentru cea mai lungă călătorie pe jos din lume – peste 300.000 km – dar și pentru cel mai lung pașaport din lume, de 19 metri. O călătorie care a început cu doar 600 de dolari și o dorință sinceră de a descoperi lumea pas cu pas.
Ne-a povestit cu emoție despre întâlniri cu prinți sau președinți, despre țări îndepărtate ori despre ținuturi românești străbătute la pas, dar și despre oamenii obișnuiți pe care i-a cunoscut în anii de călătorie. Cu siguranță, fiecare dintre cei ce au ascultat-o a plecat inspirat și cu bucuria de a fi cunoscut un asemenea om. „Sunt un om obișnuit, ca și voi, oricine poate face ce am făcut eu. Orice vis ai avea, urmează-l”, a spus Mariea.
Ce ne-a impresionat cel mai mult a fost faptul că, deși drumul nu a fost mereu ușor, Mariea a știut să culeagă ce a fost mai bun și mai frumos de la oameni, locuri și culturi. Un drum început cu ajutorul oamenilor și încheiat tot datorită lor.
Un astfel de om te inspiră, te motivează și te cucerește prin naturalețea și căldura cu care se apropie de oameni. A fost o onoare ca, la finalul evenimentului, Mariea Crâșmaru să accepte titlul onorific de Ambasador al Exploatării Culturale Petrila.
Îți mulțumim, Ilie Pintea, pentru provocarea de a aduce la Exploatarea Culturală Petrila oameni cu povești de viață impresionante. Prin proiectul tău Întâlnirile Altfel, reușești să dai un sens profund întâlnirilor dintre oameni și să transformi spațiile în locuri vii, încărcate de memorie și emoție. Efortul tău de a aduce poveștile acestor oameni excepționali mai aproape de comunități contribuie direct la păstrarea vie a identității noastre locale.
Ansamblul Istoric Mina Petrila își continuă povestea și prin cultură, prin evenimente care aduc comunitatea împreună, pentru a păstra vie identitatea acestui loc.
Vă așteptăm cu drag la următoarea ediție, să descoperim împreună următorul invitat!
Consiliul Județean Hunedoara