Meniu Principal

Spitalul Municipal “ Dr. Al. Simionescu” a fost dotat cu echipamente medicale pentru ATI

Spitalul municipal din Hunedoara a primit de la Ministerul Sănătăţi cinci staţii performante de anestezie, în valoare de aproximativ 210.000 de euro.

 Staţii de înaltă şi de medie performanţă

Spitalul Municipal “ Dr. Al. Simionescu” se regăsește, începând cu luna septembrie, într-o companie selectă de numai 12 spitale din țară. Astfel spitalul a primit, de la Ministerul Sănatăţii, 5 staţii performante de anestezie.

Trei staţii de înaltă performanţă ADVANCE CS cu posibilităţi extinse de monitorizare intraanestezică produse de General Electic (SUA) şi două staţii de medie performanţă CARESTATION 360 cu posibilităţi complete de monitorizare intraanestezică produse de General Electic (SUA) au intrat în dotarea secţiei Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.

Staţiile de anestezie au intrat în dotarea sectiei Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Municipal “ Dr. Al. Simionescu” printr-un program al Ministerului Sănătăţii derulat prin Banca Mondială, valoarea cumulată a investiţiei fiind de aproximativ 210 000 euro.

Demersurile pentru dotarea spitalului au avut succes

Cele 5 staţii de anestezie vor deservi Blocul Operator Chirurgie, Blocul Operator Obstetrică-Ginecologie şi Blocul Operator Ortopedie Traumatolologie, permitând în aceelaşi timp creerea unui punct de lucru ATI în secţia Gastroenterologie şi extinderea activităţii în Blocurile Operatorii Obstetrică-Ginecologie şi Ortopedie Traumatolologie.

Prin același program, derulat de Ministerul Sănătății, alte 11 spitale din țară au primit echipamente medicale.

“O recunoaștere a actului medical de calitate”

“Secția Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu” are acum în dotare 5 stații performante de anestezie. Suntem mulţumiți că demersurile noastre pentru dotarea spitalului au avut succes şi privim acest sprijin pe care Ministerul Sănătății ni-l acordă ca pe o recunoaștere a actului medical de calitate pe care Spitalul nostru îl furnizează pacienților” spun Radu Budae -managerul spitalului și Dr. Florin Ilie-șeful secției de Anestezie-Terapie Intensivă din spitalul hunedorean. La  Spitalul Municipal “ Dr. Al. Simionescu” veţi găsi respect față de pacient, promptitudine în toate serviciile oferite, condiții foarte bune de spitalizare și de tratament și disponibilitatea personalului pentru a oferi toate informațiile necesare pacienților.

 

Maria Hogman