Meniu Principal

Municipiul Brad și comuna Crișcior, pași importanți pentru implementare unui transport public ecologic

Proiectul privind transportul public local, cu autobuze electrice în municipiul Brad, este intr-o noua etapă!
Municipiul Brad și comuna Crișcior fac un pas important în direcția unui transport public sustenabil prin introducerea autobuzelor electrice, achiziționate cu ajutorul fondurilor PNRR.
La sediul Primăriei Municipiului Brad a fost semnat contractul de furnizare a celor patru mijloace de transport ecologic în cadrul proiectului “Realizarea transportului public local cu mijloace ecologice în Municipiul Brad și Comuna Crișcior”, finanțat prin PNRR, Componenta C10 – Fondul Local.
Astfel, prin contractul semnat cu BMC Truck & Bus SA se vor achiziționa 4 autobuze electrice, 4 stații de încărcare lentă și 2 stații de încărcare, în valoare totală de 8.556.000 lei la care se adaugă T.V.A. în valoare de 1.625.640 lei.
Aceste autobuze nu doar că vor îmbunătăți calitatea serviciilor de transport între cele două localități, dar vor contribui și la reducerea poluării și la protejarea mediului.
Implementarea acestei soluții moderne și ecologice reflectă un angajament ferm față de un viitor mai verde și mai eficient în domeniul mobilității urbane. Prin implementarea acestui proiect se va asigura transportul public in municipiul Brad si toate satele aparținătoare iar in asociere cu comuna Criscior se va asigura transportul public până în satul Zdrapți.
Primăria Municipiului Brad