Meniu Principal

RESMERIȚĂ: Călin Marian, fostul prefect a fost la un pas să fie puțin „tăvălit” în subteranul minei Lupeni

„Îmi aduc aminte foarte bine, anul 2021, luna februarie, era a doua lună de mandat de senator. Valea Jiului a fost “cutremurată” la propriu de o mare acțiune de protest a celor care lucrau în minerit, dar și a familiilor lor.

Atunci am avut peste 100 de mineri blocați în subteranele din Valea Jiului, cei mai mulți la Lupeni, dar și la Vulcan și la Lonea. Încă de atunci s-a observat diferența, modul în care privesc politicienii munca celor din Valea Jiului și pe noi cei care locuim aici”, a povestit senatorul Cristian Resmeriță.

Resmeriță: În februarie 2021 era o guvernare de dreapta, PNL, USR, UDMR!

„La vremea respectivă deși au stat opt nopți blocați în subteran, mă refer la minerii de la Exploatarea Lupeni, niciun reprezentant al Guvernului PNL-USR-UDMR, nu a venit să discute cu cei de la Mina Lupeni, care erau blocați în subteran. Peste 100 de mineri la un moment dat. Mai mult, au fost proteste pe străzile municipiului Lupeni împotriva Guvernului PNL-USR-UDMR, care subliniez nu a trimis nici măcar un secretar de stat să vină să stea de vorbă cu cei care protestau!

(…)

Spre deosebire de alții care vorbesc din filme sau din ce au auzit, eu am trăit toate aceste evenimente.

Țin minte că singurul reprezentant al Guvernului care a venit totuși să vorbească cu minerii a fost Călin Marian, fostul prefect. A venit, a intrat în subteranul Exploatării Lupeni. Primul gest pe care a vrut să-l facă în momentul în care a intrat în subteran a fost să ceară un foc ca să-și aprindă o țigară. Pentru că a venit în Valea Jiului să discute cu minerii, eu l-am felicitat la acea vreme, deși eram adversari politici. Dar nu pot să nu scot în evidență lucruri care arată necunoașterea situațiilor. Nu este posibil ca în calitate de prefect să intri în subteran și primul lucru pe care dorești să îl faci este să îți aprinzi o țigară! Să știți că dânsul a fost la un pas să fie puțin „tăvălit” acolo în subteranul Exploatării Miniere Lupeni. Însă au fost printre minieri și unii mai calmi care au intervenit și l-au salvat”, a povestit senatorul Resmeriță.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Oamenii Văii Jiului” la postul local Mondo TV.