Meniu Principal

LIBERALII CĂTRE BERBECEANU: „Așteptăm o demisie, care nu poate fi de onoare, ci de jigodie”

O scrisoare venită pe filieră liberală s-a vrut a fi un răspuns la ultimile declarații pe care administratorul public al municipiului Deva le-a făcut la postul local de televiziune INFO HD. Declarațiile îi vizau pe liderii PNL Hunedoara precum și pe liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Scrisoarea a fost asumată de un grup de liberali din Deva, dar nu a fost semnată. Ca în Caragiale…

Redăm mai jos conținutul scrisorii:

Scrisoare deschisă

adresată domnului Traian Berbeceanu, membru PNL, susținut de Partidul Național Liberal în funcțiile de șef de cabinet al ministrului de interne, apoi de prefect al Capitalei, apoi de administrator public al Devei.

Domnule Berbeceanu,

Vă scriem câteva rânduri nu pentru ca ne dorim un dialog cu dvs, ci pentru ca oamenii să cunoască ADEVĂRUL. Știți, adevărul este acel concept pentru care cândva ați jurat să luptați, dar între timp l-ați abandonat într-o scrumieră care dă pe-afara, sau într-unul din zecile de dosare pe care le-ați manufacturat și care s-au dovedit a fi vânători de vrăjitoare. Adevărul ne obligă să vă reamintim ca din justitiarul sau scriitorul de ieri v-ați transformat într-un actor politic mărunt, care pare ca se ține de scaunul plătit regește din banii devenilor și din voturile liberalilor, până în ceasul al doisprezecelea. Mergeți pe la televiziuni în care să criticați un partid care v-a primit cu brațe deschise, care v-a cocoțat în vârful listelor, poate deasupra unor oameni care au muncit cu adevărat pentru PNL, partid de la care ați primit demnități și funcții înalte, dar care acum, când pare ca nu va mai poate susține și oferi plăți grase, îl scuipați direct în obraz.

Oare chiar asta să fie adevărul dumitale? Oare chiar ești atât de jalnic încât crezi ca funcția de administrator public ți se cuvine de drept? Devenii ți-au spus în 9 iunie să pleci acasă, liberalii spun ca oamenii au votat mai degrabă împotriva TA decât împotriva partidului, iar tu ți-ai pus la gât o trompețică și o toba și ai început să te vaiți ca un lăutar ratat, jignind oameni care au în dreptul numelor lor mii și mii de voturi, realizări și au adus progres în comunitate. Tu ce ai adus, la masa PNL? Ai adus doar dezbinare, ocară și discordie. Și ai mai reușit ceva foarte important: ai fugărit pe toți oamenii din jurul primarului Devei, toți cei care l-au sprijinit când a câștigat în 2017 și 2020 și ai rămas tu, în capul mesei. Acum masa ți s-a răsturnat în cap și nu ai nici măcar bunul simț să pleci acasă, Traiane.

Aceste rânduri nu aștepta un răspuns de la tine. Doar o demisie, care în condițiile acestea, nu mai poate fi de onoare, ci de jigodie. Ai făcut destul rău aici, sperăm să nu mai poți face rău nimănui, adio!„,  un grup de liberali din Deva.