Meniu Principal

SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DEVA: Un an de cardiologie intervențională

Astăzi, marcăm un moment de referință pentru sănătatea din județul Hunedoara: se împlinește un an de când, ÎN PREMIERĂ, au fost efectuate primele proceduri la Compartimentul de Cardiologie Intervențională și Cateterism Cardiac!
În decursul acestui an, 172 de pacienți au beneficiat de proceduri avansate precum coronarografii diagnostice și angioplastie coronariană cu implant de stenturi. Cu un total de 128 de stenturi implantate, aceste intervenții au adus speranță și viață pentru pacienții tratați la Spitalul Județean de Urgență din Deva.
Cardiologia intervențională este un domeniu de maximă importanță în tratarea bolilor cardiovasculare, reducând riscurile asociate și asigurând pacienților o recuperare mai rapidă și mai eficientă. Această realizare reprezintă un pas important în îmbunătățirea calității vieții pacienților noștri!
Mulțumesc Ministerului Sănătății pentru alocarea fondurilor necesare achiziționării angiografului și domnului doctor Constantin Blaj, care a investit toată energia și dedicarea în realizarea acestui proiect.
Felicit echipa medicală – medici și asistenți – pentru dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă zi de zi, dar și conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva, pentru această premieră și pentru eforturile continue de a transforma spitalul într-o unitate medicală de înaltă performanță.
Laurențiu Nistor,
Președintele Consiliului Județean Hunedoara