Meniu Principal

APA PROD DEVA: Concursul Național ,,Detecția pierderilor de apă – Vasile Ciomoș” ediția a XIV-a, HUNEDOARA 2024

    Cea de-a XIV-a ediție a Concursului a fost găzduită de Compania APA PROD DEVA, câștigătoarea ediției din anul 2023.

Un număr de 16 echipe, formate din specialiști în detecția pierderilor de apă din întreaga țară, au luat startul în concursul de detecții pierderi „Vasile Ciomoș”, organizat de  Asociația Română a Apei (ARA) împreună cu APA PROD Deva. Devenită o tradiție și așteptată cu interes, în fiecare an, de către specialiștii din domeniu apei, competiția se află acum la a XIV -a ediție.

Organizarea evenimentului în județul Hunedoara se datorează faptului că la ediția precedentă echipa de detectări a APA PROD Deva  a câștigat locul I organizat la Timișoara. Tradiția competiției impune câștigătorilor să fie gazdele următoarei ediții.

Pe lângă profesionalismul echipei de detectări a APA PROD DEVA, investițiile în dotarea cu  sisteme moderne pentru localizarea pierderilor de apă, care folosesc echipamente performante de detectare, au dus la performanța câștigătorilor ediției precedente, respectiv Nicolaie Nicula, Ștefan Junea, Daniel Ștefan și Bogdan Păiușan.

Specialiștii APA PROD DEVA și ai Asociației Române a Apei au pregătit provocări interesante pentru participanții din acest an.

Echipele prezente la Hunedoara s-au întrecut în a detecta pierderile de apă de pe trasee din oraș, stabilite de organizatori. Probele din teren au arătat profesionalismul ridicat dar și pregătirea tehnică la toate echipe.

Câștigătorii acestei ediții sunt membrii echipei aparținând Companiei de Apă Oltenia.

Premiul II a fost acordat echipei aparținând Companiei de Apă „Arieș” S.A. Turda.

Premiul III a revenit echipei Companiei de Apă Brașov.

Premiul pentru cea mai precisă detecție a revenit Companiei de Apă „Arieș” S.A. Turda.

Concursul este important pentru toți operatorii din domeniul apei pentru că în fiecare an sunt puse în valoare nu doar profesionalismul participanților, dar și performanțele echipamentelor de ultimă generație folosite de operatori pentru detectarea pierderilor.

Prin investițiile din ultimii ani, performanțele echipelor au crescut. Acum dotările permit restrângerea zonelor de căutare, o precizie mare de localizare, dar și reducerea timpilor de intervenții la avarii ascunse.

„Pentru Apa Prod Deva, evenimentul a avut o semnificație majoră deoarece este prima ședință ARA care se organizează în județul Hunedoara la un asemenea nivel, de către societatea noastră. Participanții la concurs și-au demonstrat priceperea în identificarea celei mai mari probleme cu care se confruntă toți operatorii serviciilor de apă din țară, pierderile ascunse. Echipele de detectare pierderi apă sunt esențiale în acest domeniu deoarece o astfel de activitate încheiată cu succes aduce beneficii întregii comunități. Echipamentele cu care sunt dotate aceste echipe sunt esențiale, dar contează și specializarea continuă, schimbul de experiență și provocările zilnice”, a declarat Dorin Gligor Director General Apa Prod Deva.

Evenimentul a inclus și ședința de lucru a Comisiei Tehnice „Managementul Pierderilor de Apă”  din cadrul Comisiei Principale REȚELE APĂ POTABILĂ a Asociației Române a Apei,  și workshopul cu tema: ”Metode moderne de detecție a pierderilor de apă”.