Meniu Principal

ȚEBEA: Peste 100 de polițiști vor asigura ordinea și siguranța publică

Măsuri ale polițiștilor hunedoreni cu privire la măsurile de ordine și siguranță publică prilejuite cu ocazia Serbărilor Naționale de la Țebea
Peste 100 de polițiști din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara vor asigura măsurile necesare pentru menținerea ordinii și siguranței publice prilejuite cu ocazia Serbărilor Naționale de la Țebea, eveniment de o importanță culturală și istorică deosebită.
În acest context, polițiștii, în colaborare cu jandarmii, vor patrula atât în perimetrul unde se desfășoară serbările, cât și în zonele adiacente, pentru a preveni orice incidente și pentru a interveni rapid în caz de necesitate.
De asemenea, având în vedere numărul mare de participanți, vor fi instituite restricții temporare de circulație pe DN76, în zona Țebea și pe drumurile de acces dinspre localitățile învecinate. Polițiștii rutieri vor dirija traficul și vor asigura fluența acestuia, pentru a preveni blocajele ori evenimentele rutiere și a facilita deplasarea participanților.
De asemenea, vom intensifica măsurile de control în vederea prevenirii faptelor antisociale, în colaborare cu organizatorii evenimentului, pentru a asigura desfășurarea acestei manifestări în condiții de siguranță.
Am luat măsuri speciale pentru protecția persoanelor vulnerabile, inclusiv copiii și vârstnicii, cu puncte de informare și suport amplasate strategic în incinta evenimentului. În acest scop, forțele de ordine vor colabora și cu serviciile de ambulanță și cu alte servicii de urgență.
Recomandări pentru participanți:
– Respectați indicațiile polițiștilor și ale jandarmilor – Acestea sunt menite să asigure desfășurarea în siguranță a evenimentului și buna organizare a traficului.
– Evitați aglomerațiile și aveți grijă la bunurile personale – Furturile din buzunare sunt mai frecvente în spații aglomerate.
– Nu consumați băuturi alcoolice în exces – Consumul de alcool poate conduce la incidente nedorite și poate afecta siguranța proprie și a celor din jur.
– În cazul în care sesizați un incident, apelați cu încredere la forțele de ordine – Polițiștii sunt pregătiți să intervină în orice situație care poate pune în pericol desfășurarea evenimentului cultural-artistic ori a ceremonialului religios.
Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara asigură cetățenii că au fost luate toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța participanților și buna desfășurare a Serbărilor Naționale de la Țebea și le mulțumește anticipat tuturor pentru colaborare.
Sursa: HD24.ro