Meniu Principal

CJ Hunedoara obține finanțare europeană pentru modernizarea DJ 707- „Drumul Regelui”

„Drumul Regelui” va fi modernizat cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile alocate prin intermediul Programului Regional Vest 2021-2027.
LAURENȚIU NISTOR, președinte CJ Hunedoara:Am semnat contractul cu instituția finanțatoare, respectiv Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, iar DJ 707 Vața de Jos (jud. Hunedoara) – Petriș (jud. Arad) primește undă verde pentru modernizare.
Drumului Regelui este o investiție așteptată de toată lumea. Am promis că vom moderniza acest drum, ne-am unit forțele cu vecinii din județul Arad și iată că acest vis al nostru devine realizabil. Drumul, odată reabilitat, va uni comunitățile din Arad și Hunedoara, va fi o rută alternativă la drumurile mai aglomerate și va scurta mult din timpii de deplasare. Noua șosea de munte va contribui, cu siguranță, și la dezvoltarea Țării Zarandului, în special a stațiunii balneare de la Vața de Jos, cunoscută pentru apele sale termale. De altfel, toate așezările din această parte a Țării Zarandului pot avea beneficii majore de pe urma modernizării acestui drum cu o veche istorie.
Proiectul depus de către UAT Județul Hunedoara, în calitate de lider de parteneriat, și UAT Județul Arad, în calitate de Partener 1, beneficiază de o finanțare în valoare de 208,6 milioane de lei (echivalentul a peste 42 de milioane de euro).
În cadrul proiectului, vor fi reabilitați 17,1 km de drum județean, dintre care 13 km sunt pe teritoriul județului Hunedoara, vor fi realizate 5 parcări, precum și o serie de lucrări care sporesc siguranța rutieră. La finalul lucrărilor de modernizare a DJ 707, 8 localități rurale vor fi interconectate direct sau indirect la rețeaua TEN-T, iar peste 6000 de locuitori din zonă vor fi beneficiari ai investiției. Durata de implementare a proiectului este de 45 de luni și are ca termen de finalizare luna aprilie 2028″