Meniu Principal

Noi dotări cu echipamente medicale de ultimă generație la Spitalul Municipal Hunedoara

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara pune un accent deosebit pe dezvoltarea și diversificarea serviciilor medicale. Cele mai recente dotări sunt un mamograf, un ecograf mamar și echipamentele aferente.

Serviciul urmează să fie inclus în contractul cu Casa de Sănătate, devenind gratuit pentru pacientele internate în cadrul unității sanitare care se programează în baza bile­tului de trimitere emis de la specialist. Pe parcurs, se vizează introducerea și în programul național de screening mamar.

Investiții importatnte pentru spital

“Mamograful, în cuantum de 500.000 de euro, e achiziționat de spital, în parteneriat cu Primăria Municipiului Hunedoara, aflându-se în procedură de licitație. Ecograful și celelalte dotări necesare, în valoare de 95.000 de euro, au fost asi­gurate, prin sponsorizare, de S.C Hidroelec­trica S.A. Pacientele noastre nu sunt doar din Hunedoara, ci vin și din alte zone. Bineînțeles, pentru acest tip de investigații, pe lângă mamograf, e nevoie de specialist. Fără falsă modestie, avem angajat cel mai bun medic specializat în senologie, din județ și nu numai, un radiolog de excepție, doamna doctor Cristina Voișan . Astfel, există toate premisele pentru un act medical de calitate în ce privește efectuarea mamografiilor și a ecografiilor mamare. Ca întotdeauna, atunci când spitalul a avut nevoie de participarea financiară a municipalității în investițiile derulate, am găsit înțelegere și suport în cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara. Implicarea administrației publice în modernizarea sis-temului medical local este necesară, dă roade și cu siguranță va con­tinua. Dovadă sunt cifrele care susțin adresabilitatea instituției sanitare, fiind mai mari, de la an la an”, spune Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

 Mamografia este investigația de depistare și diagnosticare a cancerului de sân, putând detecta modificări în țesutul mamar, cum ar fi noduli, calcificări sau alte anomalii, care pot indica prezența cancerului sau a altor afecțiuni. Este recomandată femeilor cu vârsta de peste 45-50 de ani sau celor care prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer de sân, din cauza antecedentelor familiale sau a altor factori. Mamografiile regulate pot ajuta la depistarea cancerului de sân înainte ca acesta să provoace simptome, ceea ce poate crește probabilitatea unui tratament de succes și, de asemenea, poate ajuta femeile să evite tratamente mai extinse, cum ar fi chimioterapia sau mastectomia.