Meniu Principal

Vasilică Potecă, senator AUR: Ministrul Boloș este precum “Jupuitul”, un personaj din romanul lui Marin Preda

𝐃𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭̗𝐢𝐞 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐚̆ – 𝐀𝐫𝐨𝐠𝐚𝐧𝐭̗𝐚̆ 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐠𝐚𝐫𝐧𝐢𝐬𝐢𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐢𝐧𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭̗𝐚̆ 𝐬̗𝐢 𝐥𝐢𝐩𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚̆.

În această declarație politică abordăm subiectul cel mai discutat în rândul românilor care muncesc și care, din diverse motive sunt nevoiți să intre în concediu medical pentru diferite perioade de timp, mai scurte sau mai lungi.

Dovada aroganței ministeriale se observă din momentul adoptării de către guvernul așa zis social-democrat a actului normativ prin care se prevede că românii care intră în concediu medical să fie impozitați cu 10%. Această aroganță s-a răspândit rapid în guvernul PSD-PNL de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la ministrul Finanțelor, Marcel Boloș și se pare că a ajuns să-l contamineze și pe primul covrigar al țării, Marcel Ciolacu.

Toți aceștia nu au reușit să emane un act normativ complet și bine documentat astfel încât să nu afecteze categorii de cetățeni, angajați, care sunt nevoiți să intre în concediu medical din diverse motive. Acești domni aroganți și incompetenți nu s-au gândit că printre cei care trebuie să își ia concediu medical sunt și bolnavii de cancer. Duminică, 4 februarie, a fost marcată la nivel internațional Ziua Mondială a Cancerului, iar actualii guvernanți nu s-au gândit nici acum că ar trebui reparat un act de nedreptate făcut acum mai bine de o lună.

Impozitarea indemnizațiilor de concediu medical cu 10% nu reprezintă o măsură care să aducă o temperare a unui fenomen constatat se pare de către premier, ci este o măsură cinică, gândită pe repede înainte, fără să ia în calcul efectele grave ce le-ar putea produce unor categorii de angajați.

Printre aceste efecte se numără și impozitarea acestei indemnizații de concediu medical acordat femeilor gravide. Prin promovarea acestei măsuri, ministrul Boloș va rămâne în istoria guvernelor României sub numele de „Jupuitu”, personaj de tristă amintire din romanul lui Marin Preda care nu știa decât să vină să strângă „fonciirea”.

Vasilică Potecă, 𝑺𝒆𝒏𝒂𝒕𝒐𝒓 𝑨𝑼𝑹 𝑯𝒖𝒏𝒆𝒅𝒐𝒂𝒓𝒂.