Meniu Principal

SIMERIA: Adrian Todor, secretarul primăriei a ajuns să încalce legea, doar pentru a-i slugării pe consilierii locali

Secretarul general al primăriei, Adrian Todor reușește „performanța” de a se lepăda de statutul de funcționar public în fața consilierilor locali, preferându-l pe cel de slugă. Totul în dispreț față de lege și de locuitorii orașului Simeria care îi plătesc un salariu generos. Interesant este faptul că, în timpul ședinței de consiliul local, secretarul general al primăriei, Adrian Todor a dat senzația că nu înțelege în ce stadiu se află ședința, susținând că au fost supuse la vot amendamentele consilierului local Emil Rîșteiu, cu toate că acest lucru nu se întâmplase! Practic, acest funcționar public, o verigă extrem de importantă în funcționarea primăriei, a ajuns să răspundă la comenzi politice ignorându-și statutul, doar pentru a face jocurile coaliției Anti-Simeria.

Prefectura Județului Hunedoara și Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, i-au dat dreptate primarului Iulius Bedea (documentele la finalul materialului)

Pentru a-l induce în eroare pe președintele de ședință care a condus dezbaterile din consiliul local, din data de 22.01.2024, secretarul general al primăriei, Adrian Todor a insistat ca ședința să continue cu toate că primarul Iulius Bedea a anunțat că își retrage proiectul aflat în dezbaterea consiliului local. Practic, insistența cu care Adrian Todor și-a susținut poziția în această ședință, cu toate că primarul i-a citit paragraful din lege care îi susținea afirmațiile, l-a bulversat pe președintele de ședință, astfel că președintele de ședință l-a ascultat pe secretarul general al primăriei și a continuat ședința. Sesizând Instituția Prefectului și Ministerul Administrației Publice că a fost încălcată legea în ședința de consiliul local, primarul Iulius Bedea primește confirmarea din partea celor două instituții. Mai mult, ambele instituții menționează că a fost încălcat articolul de lege pe care primarul Iulius Bedea il menționa în ședință, secretarului general, Adrian Todor.

Toate proiectele supuse de primar spre aprobarea consilierilor locali au fost boicotate prin diverse metode. În aceste condiții primarul și-a retras proiectul aflat în dezbatere

Ședința de Consiliul Local, din data de 22.01.2024 a fost una în care consilierii locali au blocat aproape toate proiectele de investiții propuse de primar. Amendamentele propuse de consilierul local Emil Rîșteiu au înjumătățit în unele cazuri banii destinați investițiilor astfel încât realizarea lor să fie imposibilă. Mai mult, consilierii locali la propunerea lui Emil Rîșteiu au respins proiecte ce vizau întocmirea de documentații pentru obținerea de finanțări europene sau guvernamentale. Printre proiectele respinse se aflau următoarele investiții: centrul de fizio-terpaie(blocat a doua oară de consilierii locali) și amenajarea unei zone de agrement pe lacul Cotro. Pentru a evita votul în consiliul local, primarul a anunțat că-și retrage proiectul, urmând să revină din nou în consiliul local cu aceste propuneri în speranța că va obține un vot favorabil din partea consilierilor locali. Inițiativa primarului nu a fost validată de secretarul general al primăriei, care deși a fost atenționat de primar că încalcă legea, a preferat să asculte de consilierii locali care solicitau continuarea ședinței de consiliul local.

Discuțiile care au avut loc în ședința de consiliul local(transcris după înregistrarea video a ședinței):

SECRETAR GENERAL: În momentul în care ați votat amendamentele, care-i problema?

PRIMAR: Eu mi-am retras proiectul de pe ordinea de zi, domnule secretar general!

SECRETAR GENERAL, IOAN TEODOR: Bine

CONSILIER LOCAL, către primar: Nu știi să pierzi prietene

PRIMAR: Știam că asta veți face! Mi-am retras proiectul de pe ordinea de zi și nu-l mai supun dezbaterii consililului local

PREȘEDINTELE DE ȘEDINȚĂ: Urmare a ceea ce-mi spune domnul secretar general o să supun la vot amendamentele prezentate de domnul Rîșteiu Emil Ioan. Domnul secretar general mi-a spus că se poate!

PRIMAR: Domnule secretar general vă mai spun doar atât… Atenție la ce vă spun acum. Codul administrativ…

CONSILIER LOCAL(intervenind peste primar): Cine i-a dat voie să vorbească domnului primar? Cum de are cuvântul acuma, domnul primar? Nu înțeleg!

CONSILIER LOCAL: Nu-l mai “domni” atâta Marius. Nu-l mai „domni”!

PREȘEDINTELE DE ȘEDINȚĂ: Domnule primar aveți microfonul închis. Supun la vot amendamentele. Vorbiți, după…

PRIMAR: Doamna președinte, înainte să supuneți la vot amendamentele, atenție pentru că se face o ilegalitate!

Domnule secretar general, ascultați-mă! Vă citesc din lege! Articolul 136 , aliniatul 11…

CONSILIER LOCAL: Doamna președinte, închideții microfonul! N-o să vă dau voie să vorbiți!

CONSILIER LOCAL, GRAUR: Nici eu nu vă dau voie să vorbiți!

PRIMAR: Doamna președinte de ședință! O secundă, doar. Vă rog lăsați-mă să vorbesc!

CONSILIER LOCAL: Despre ce articol vorbim?

PRIMAR: Înainte să votați, două secunde vă rog!    (….)

PREȘEDINTE ȘEDINȚĂ: Domnule primar eu vă spun că vom continua votul, pentru că domnul secretar general mi-a spus că este corect!

PRIMAR: Nu faci bine. Atenție!

EMIL RÎȘTEIU: Nu mai amenința, mă!

ANDREI GRAUR: Doamna Cernescu , puteți să-i închideți microfonul! Dar să nu și-l mai poată deschide!