Brai – Cata – preocupare permanentă pentru dotarea cu cele mai noi tehnologii în domeniu
Operatorul de salubritate Brai – Cata activează în toată zona de centru a județului (Deva, Hunedoara, Simeria, Orăștie, Geoagiu, și localitățile aparținătoare rurale), precum și în zona Brad și a Hațegului, după ce a câștigat licitația organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară -ADI Deșeuri.
Dotare tehnică
Unul din factorii de succes ai societății este preocuparea permanentă pentru dotarea cu cele mai noi tehnologii în domeniu și cu utilaje moderne și performante. Operatorul îşi propune să dispună de o dotare tehnică de ultimă generație pentru realizarea activităților de colectare, transport, sortare, tratare și prelucrare în vederea valorificării deșeurilor, curățare și transport zăpadă, activități deservite de autospecializate de tipul autogunoiere, autocontainere, automăturători, autocisterne, autocontainere cu cârlig, autospălători, autoutilitare, autobasculante, autoîncărcătoare, recipiente de colectare deșeuri, stații de sortare și procesare a deșeurilor, pluguri și instalații pentru deszăpezire și pentru împrăștiere material antiderapant. Autospecializatele sunt dotate cu sisteme de monitorizare GPS, cu motorizare EURO 4 – EURO 6. Există în curs de implementare sisteme de cântărire și identificare recipienți pentru toate mijloacele de colectare.
În anul 2018 activitatea s-a extins în municipiul Brașov, în județul Timiș prin câștigarea a unei zone – Făget – din cadrul SMID Timiș, în județul Hunedoara prin câștigarea a trei zone din cadrul SMID Hunedoara – Brad, Hațeg şi Centru, câștigarea licitațiilor pentru prestarea serviciilor de salubritate în municipiul Drăgășani, orașul Horezu şi mai multe comune din județul Vâlcea.
Obiectivul operatorului de salubritate Brai-Cata
Obiectivul Brai-Cata este acela de a reduce la minim cantitatea de deșeu depozitată, selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în noi cicluri de producție (adică “RESURSELE” care se reciclează și care se “reutilizează”).
Brai-Cata își propune să devină, în următorii 3 ani, lider în domeniul managementul integrat al deșeurilor, prin extinderea cotei de piață și asigurarea unei game complete de servicii sub formă de pachet împreună cu servicii de consultanță adaptate pe cerințele și structura fiecărui client, având ca suport cele mai eficiente tehnologii în domeniu.
Zona 3 centru din județul Hunedoara
Operatorul de salubritate din Zona 3 centru din județul Hunedoara a introdus, din luna martie, un sistem de monitorizare prin GPS a maşinilor folosite pentru prestarea acestor servicii, ceea ce va permite o evidenţă strictă a operaţiunilor efectuate pe timpul unei zile, atât din punct de vedere al traseului urmat de autovehicule, cât şi a materialelor colectate de acestea. Acest program este online pentru fiecare beneficiar al serviciului.
Operatorul de salubritate Brai-Cata este în plin proces de reînnoire a parcului auto și de îmbunătățire a sistemului de colectare.
Normele legale impun ca la sfârşitul acestui an să fie atinsă o ţintă de 40 la sută pentru colectarea separată şi de reducere cu 45 la sută a cantităţilor de deşeuri care ajung la deponeurile ecologice. În baza parteneriatului cu cetăţenii şi cu autorităţile publice locale, operatorul estimează să ajungă la un 70-80 la sută din ţintă.