Meniu Principal

Radu Budae: “Ne dorim să obţinem o mai bună cunoaştere a serviciilor medicale oferite de unitatea noastră”

Pentru o mai bună comunicare cu cetăţenii,  Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a început o campanie de promovare în mediul online a medicilor care activează în cadrul acestei unităţii sanitare.

 Medici specialişti şi investiţii majore

„ Activităţile de promovare în domeniul serviciilor de sănătate sunt influenţate şi diversificate de nivelul ridicat al canalelor de comunicaţie disponibile. Astfel, ne dorim să obţinem o mai bună cunoaştere a serviciilor medicale oferite de unitatea noastră şi, pentru realizarea acestui scop, am început o campanie de scurtă prezentare a medicilor noştri. Ne mândrim cu medicii care lucrează la noi şi, de asemenea, au fost făcute investiţii majore în ultimii ani, astfel am înfiinţat structuri noi printre care: dializa, îngrijirile paleative şi recuperarea neurologică. Unitatea noastră are şi noi medici specialişti şi vrem să promovăm cât mai bine toate aceste lucruri. Printr-o comunicare adecvată din partea noastră, pacienţii din Hunedoara  vor cunoaşte mai bine medicii din cadrul spitalului şi se vor  adresa specialiştilor din Spitalul Municipal Hunedoara, făra să se deplaseze pentru anumite consultaţii, investigaţii sau tratamente, în spitale din marile centre universitare ”, a declarat  Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.

Dr. Raluca Farca: “ Cardiologia este o specialitate foarte vastă”

Dintre cardiologii care lucrează cu inimile hunedorenilor, doamna dr. Farca este cea mai tânără. Ca mai toți medicii de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, Raluca Farca a făcut facultatea de medicină și rezidențiatul în Timișoara. Este născută la Drobeta Turnu-Severin și a venit la spitalul hunedorean în urmă cu patru ani. Nu a fost ușor, dar m-am adaptat imediat, eram obișnuită cu ritmul”, spune Raluca Farca. Soțul, devean, este și el medic și au ales să rămână în județ, când mulți dintre foștii lor colegi plecau din țară.

„ Cardiologia este o specialitate foarte vastă, dificilă, solicitantă, cu foarte mare adresabilitate. Pot spune că am ales cardiologia încă din școala generală – mi-a plăcut sistemul cardiovascular, iar în anul patru de facultate am știut deja că voi rămâne la cardiologie”, spune dr. Farca.

Dr. Florin Ilieconduce secția de Anestezie și Terapie Intensivă

„Pe noi nu prea vor oamenii să ne cunoască”, recunoaște dr. Ilie, șef de secție Anestezie și Terapie Intensivă.

Secția A.T.I. a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara  se întinde pe două etaje. În prezent, partea de la etajul 2 se află în renovare, după ce anul trecut a fost renovată secția de la primul etaj. Cu bani de la Ministerul Sănătății, secția trece printr-o importantă transformare, absolut necesară, având în vedere faptul că aici se folosește aparatură specială și se lucrează cu oxigen, aer comprimat medicinal etc.

Dr. Florin Ilie, medic primar A.T.I., a venit în urmă cu 4 ani de la Deva, unde a profesat începând cu anul 2009. Aici, conduce secția de Anestezie și Terapie Intensivă și vorbește entuziast despre finalizarea renovării secției: „Avem 7 paturi pentru terapia intensivă și 13 paturi postoperator, ne dorim să terminăm renovarea; am progresat și cu personalul – acum avem 6 medici și posibil încă o colegă de la anul. Ce ne bucură este că avem personal tânăr: aproximativ o treime dintre asistentele de pe A.T.I. au vechimea sub cinci ani”.

Dr. Nicoleta Terzea  este șefa secției Pediatrie

Dr. Nicoleta Terzea vine din Oradea, dar până să ajungă la spitalul din Hunedoara a făcut facultatea și a lucrat în spitalul de copii Sf. Maria din Iași, apoi la spitalul municipal din Huși, județul Vaslui. Nicoleta Terzea este șefa secției Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, funcție pe care o deține din 1 aprilie 2017. De când a preluat această secție a încercat să o transforme într-un loc prietenos, care să semene mai degrabă cu o grădiniță decât cu un spital. Personalul medical de aici este prietenos și îi întâmpină îmbrăcat în haine vesele – și uniformele de spital au fost înlocuite în această secție cu unele colorate, cu personaje din desene animate.

„Spitalul de pediatrie te ține mereu tânăr, în formă”, spune dr. Nicoleta Terzea. „Nu am copii acasă, dar interacționez aici cu zeci de copii în fiecare zi; de aceea mă uit la desene animate ca să avem subiecte de conversație. Oricât ai fi de supărat, când știi că vine pacientul, trebuie să fii prietenos”, adaugă șefa secției de Pediatrie.

Desenele de pe pereți au fost realizate de personalul medical, în timpul liber. Pe lângă spațiile comune, și 70% dintre saloanele de la Pediatrie sunt personalizate. Există aici și o cameră de joacă în care pot veni micuții pacienți care nu mai sunt contagioși.

În ce privește planurile de viitor, doamna doctor spune că își dorește să rezolve problema de adresabilitate a pacienților, astfel încât micii pacienți să beneficieze de aceleași servicii ca adulții. „Ne dorim să avem un medic pediatru la U.P.U.”, spune Nicoleta Terzea.

Cine este interesat de Campania “ Medicii Hunedoarei”,  poate accesa https://www.facebook.com/Spitalul-Municipal-Dr-Alexandru-Simionescu-Hunedoara-Pagina-Oficiala-256030227913863/. De asemenea, conţinutul informativ se mai regăseşte în ziarul administraţiei publice locale, https://www.primariahunedoara.ro/ziar/

 

Maria Hogman