Meniu Principal

A pornit Telecabina de la Cetatea Devei

Începând de azi, 8 martie 2019, de la ora 8:00, Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei funcţionează  în regim normal pentru public

,, Telecabina a fost pusă în mişcare pentru toţi turiştii care doresc să viziteze Cetatea Devei. Specialiștii de la CNCIR Sibiu au fost la Deva,  s-au efectuat probe cu monolinerul și am primit avizul să repornim instalația. Telecabina este funcţională și va transporta în siguranță turiștii”, declară Corinna Costea, șeful Serviciului Baze Sportive și de Agrement din cadrul Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva.

Program de vizitare şi tarife

Reamintim că până în 30 aprilie 2019, programul de vizitare al Cetății Deva este între orele 8:00-20:00 şi ultimele curse ale Telecabinei vor avea loc la ora 19:30 (urcare) şi 19:50 (coborâre).

Tarifele pentru Telecabină sunt neschimbate față de anul trecut. Un bilet dus-întors pentru adulți costă 20 de lei. Pentru copii, elevi, studenţi, pensionari (în baza actelor doveditoare: carnet de elev sau student vizat pe anul în curs, cupon de pensie) – 10 lei dus/întors.

Veteranii de război, persoanele cu handicap cu însoțitor, copiii instituţionalizaţi și copiii cu vârsta sub 3 ani (în baza actelor doveditoare) pot utiliza gratuit telecabina. Pentru grupurile organizate cu un număr mai mare de 15 persoane, însoțitorul de grup, sau după caz, organizatorul este scutit de la plata tarifelor de acces cu telecabina.

Pentru cei care preferă să viziteze monumentul istoric pe jos, ultima intrare pe Poarta 1 va fi la ora 19:30. Poarta 1 se va închide la ora

20:00.

Mai multe trasee de urcare, pe jos, la cetate

Ascensorul înclinat care deservește Cetatea Devei asigură legătura între stația de plecare, situată la cota 180,0 metri până la platforma intermediară a Cetății Deva (stație sosire), situată la cota 342,65 metri, respectiv o diferență de nivel de circa 160,0 metri.

“Pe lângă telecabină, vor fi mai multe trasee de urcare, pe jos, la cetate, trasee care au fost deja în mare parte curăţate şi pregătite pentru turişti. Traseele vor avea indicatoare şi hărţi pentru informarea celor care preferă să urce pe jos către citadela feudală. Sperăm ca până la jumătatea lunii martie să finalizăm toate lucrările pe care ni le-am propus pe aceste trasee. Urmează ca în continuare să se monteze indicatoarele, coşurile de gunoi, panourile informaţionale în română şi două limbi străine”, a adăugat Corinna Flavia Costea, şefa Serviciului Baze Sportive şi de Agrement din cadrul SPIGM Deva.

Maria Hogman



« (Stirea anterioara)