Meniu Principal

Medicii Hunedoarei: DR. ANCA STOICA-IAKAB, specialist pediatru

Născută și crescută în Hunedoara, absolventă a Colegiului Național „Traian Lalescu”, Anca Stoica-Iakab este noul medic pediatru a spitalului nostru.
După ce a încheiat facultatea și rezidențiatul la Timișoara, doamna doctor s-a transferat la Hunedoara de la Spitalul Orășenesc Făget acum două luni. Este căsătorită cu un medic ortoped originar din Hunedoara, iar împreună au o fetiță în vârstă de 2 ani.
Motivația de a deveni doctor este una simplă și sinceră: „Mi-a plăcut dintotdeauna să ajut oamenii, astfel că mi-a fost ușor să mă decid spre Medicină. Iubesc mult copiii. Am simțit mereu că mă încarcă cu energie, chiar dacă zilele sunt cum sunt și există probleme și provocări. Totodată evoluția bolilor la copii, cu recuperarea lor ulterioară este mult mai rapidă, îi vedem cum în câteva zile își revin, ceea ce mă bucură și astfel găsesc noi resurse emoționale pentru a-mi face treaba.”
Am întrebat-o pe dr. Stoica dacă a tentat-o ideea de a profesa în altă țară și nu în România. „Au fost momente când am luat în calcul această variantă, dar am ajuns la concluzia că nu e ceea ce îmi doresc pentru mine și familia mea. Tot ceea ce e important pentru mine, se află aici, în țară. Mi-am dorit sa mă întorc acasă, la Hunedoara, iar în luarea acestei decizii am găsit sprijinul și sfatul doamnei doctor Terzea și a încă două dintre colegele mele.”
„Colectivul secției de Pediatrie este unul unit, e ca într-o familie aici. Atmosfera de aici este exact ceea ce vrei să găsești într-o secție destinată copiilor. De asemenea, condițiile și dotările spitalului au fost constant îmbunătățite în ultimii ani. Cred ca pot spune că Hunedoara are o unitate spitalicească de talie județeană, cu multiple posibilități în ceea ce privește serviciile de investigații care se oferă aici. În cei 10 ani cât am lipsit orașul a crescut și evoluat mult, s-a transformat în bine, avem locuri atât de frumoase aici.”
Dr. Stoica a ținut să adauge că hunedorenii sunt respectuoși. „Părinții copiilor sunt cooperanți, iar atunci rezultatele se văd foarte repede. Explicându-le patologiile copilașilor, părinții devin complianți și buni colaboratori. Exact ca într-o echipă eficientă „.
Îi mulțumim doamnei doctor Anca Stoica-Iakab pentru că a ales să se întoarcă acasă și îi dorim multă putere de muncă!


(Stirea urmatoare) »