Meniu Principal

Florin Oancea, mesaj către deveni: Sunt mai motivat ca oricând să lupt pentru viitorul acestui oraș!

Dragii mei,
Sunt în drum spre București, unde am programate întâlniri la Palatul Victoria, cu prim-ministrul României și la Ministerul Dezvoltării, pentru a semna două contracte foarte importante pentru Deva. Dotăm toate școlile din oraș cu mobilier de ultimă generație, materiale didactice și echipamente digitale, proiect pe fonduri europene, pe care îl voi semna mâine în fața prim-ministrului României.
Mai semnăm un contract, tot pe fonduri europene, pentru anveloparea a încă unui bloc din Deva, respectiv blocul turn 66, strada Bejan din Micro 15.

Veștile care îmi vin de acasă, însă, mă revoltă de-a dreptul!
Nu intenționam să aduc în lumina reflectoarelor un personaj insignifiant pentru deveni, dar nu pot rămâne fără reacție la atacul acestui obscur personaj îndreptat împotriva a mii de deveni. În căutare de audiență și de voturi, un cetățean ajuns într-o stare de frustrare maximă – vorbesc aici de Emanuel Clej – a găsit de cuviință să facă plângeri la toate instituțiile posibile, din ura față de mine, care îl orbește, dar lovind în felul acesta în mii de deveni, pentru că atât îl duce mintea. În urma unor astfel de plângeri, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara și Oficiul pentru Protecția Consumatorilor au făcut, astăzi, un control la Ștrandul Municipal. Controlul a evidențiat unele deficiențe minore, care nu pun în niciun fel în pericol sănătatea sau integritatea fizică a oamenilor, așa cum a vrut să arate Emanuel Clej.

Deficiențele țin de funcționarea a două dușuri (problemă remediată pe loc, chiar în timpul controlului), de o bucată de mochetă dezlipită, de un coș de gunoi îndoit, de un capac de cămin etc. DSP a decis restricționarea temporară a accesului în două bazine, din cauza unor neconformități cum ar fi PH-ul apei (la repetarea analizei apa a ieșit în parametri), igienizarea, bucăți de vopsea care se desprindeau dintr-un bazin.

E momentul să spun aici că voi lua cele mai drastice măsuri și voi sancționa pe cei responsabili de aceste neconformități. Spre disperarea lui Clej, însă, NICIUNA dintre aceste deficiențe minore nu justifică închiderea ștrandului! Asta și-ar fi dorit Clej, în ura lui oarbă față de mine, să țină peste 2.000 de deveni în casă, la temperaturile caniculare ale verii, și să îndrepte nemulțumirea lor spre primarul orașului.

Nu i-a ieșit nici de data aceasta. Toate deficiențele minore constatate sunt în curs de remediere și mergem mai departe!

Devenii au nevoie de un loc de destindere în oraș, nu toți se laudă cu averea unui îmbogățit precum Clej, din bani publici, nu toți își permit vacanțe în locuri exotice sau să stea de dimineață până seara pe terasele de pe Centrul Istoric, cerșind atenție. Ștrandul este pentru mulți un loc de relaxare, un loc de bucurie pentru copii, maturi și vârstnici, deopotrivă. Avem cele mai mici prețuri dintre ștrandurile din județ, tocmai pentru a oferi acces nediscriminatoriu oamenilor de toate categoriile.

Și vă anunț, cu această ocazie, că am demarat studiul de fezabilitate pentru noul ștrand – pe amprenta celui actual – care va fi o adevărată bijuterie. Lucrările vor începe în toamna lui 2024, după alegeri, adică la începutul celor 4 ani în care Clej va face din nou live-uri pline de ură și frustrare pe la gardul noului ștrand al devenilor. Nu mă simt nicidecum intimidat de agresivitatea unui asemenea personaj.

Sunt mai motivat ca oricând să lupt pentru viitorul acestui oraș și să nu las Deva pe mâna unor impostori. Mergem înainte, dragii mei! Indiferent de câte piedici, ură și frustrări ne stau în cale.

Vă îmbrățișez și ținem aproape!