Meniu Principal

HUNEDOARA: Ministrul Sănătății vizită la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și secretarul de stat Alexandru Rogobete s-au aflat astăzi, pentru câteva ore, în județul Hunedoara. Am avut ocazia să purtăm o serie de discuții în timpul vizitei pe care domniile lor au efectuat-o la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, acolo unde au dorit să vadă cum arată ambulatoriul de specialitate (policlinica) modernizat cu fonduri europene, precum și în cadrul vizitei de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva, unitate sanitară aflată în subordinea CJ Hunedoara.
Ministrul a apreciat preocuparea managerilor celor două instituții sanitare, a conducerii instituțiilor publice care au în grijă aceste spitale pentru modernizarea serviciilor medicale, pentru dotarea cu echipamente performante, precum și pentru crearea unui mediu de lucru modern, care să determine personalul medical să nu mai plece în străinătate.
Le-am vorbit ministrului Alexandru Rafila și tuturor celor prezenți la festivitatea de la Hunedoara despre implicarea și interesul pe care și l-au dat Dan Bobouțanu, primarul municipiului, Radu Budae, managerul spitalului, și deputatul Ilie Toma pentru ca spitalul să fie modernizat și să devină cartea de vizită a orașului.
La SJU Deva, am vorbit despre cât de importantă a fost deblocarea fondurilor alocate proiectului de reparații capitale, care s-a finalizat de curând, și aducerea spitalului la standarde înalte, dar și despre toate proiectele, nu puține, pe care le avem în derulare și le finanțăm din diferite surse. Am menționat că avem în desfășurare proiecte pe fonduri europene, proiecte pe care le realizăm din bugetul propriu, dar și proiecte care au obținut finanțare prin PNRR și se află în diferite stadii de realizare a documentațiilor.
I-am mulțumit pentru implicare ministrului Alexandru Rafila, care a înțeles întotdeauna nevoile județului Hunedoara și ale spitalelor de aici, în special ale SJU Deva. Mă bucur că avem la Deva un RMN performant și un angiograf, că am găsit înțelegere la Ministerul Sănătății și avem o secție Cardiologie ultra-modernă și, în cadrul său, o Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat a Pacienților Cardiaci Critici (USTACC), destinată intervențiilor din sfera cardiologiei intervenționale. Sper ca aceste investiții să continue, astfel încât despre toate spitalele din Hunedoara să se vorbească la superlativ.
Laurențiu Nistor, președinetele CJ Hunedoara