Meniu Principal

Zilele comunei Peregu Mare

Festivalul dedicat zilelor comunei Peregu Mare s-a desfășurat pe parcursul a două zile.
Ziua de sâmbătă a fost dedicată acțiunilor sportive și culinare.
A avut loc și o defilare cu bicicletele prin satul Peregu Mare, unde se puteau vedea mulți copii și adulti, cu biciclete înfrumusețate cu flori, ajungând la terenul de fotbal, acolo unde au jucat un meci între generația fotbaliștilor din 2010 de când s-a înființat echipa, împreună cu actuala echipă de fotbal.
La scenă au fost organizate diferite activități, printre care: teatrul de vară de copii din Arad, cât și acțiuni culinare, unde a fost decis cel mai bun ceaun.
Programul în a doua de zi. Festival a început la ora 16:00, în fața primăriei, unde toți invitații și ansamblurile, au venit îmbrăcați în port popular, mergând într-o impresionantă paradă către Biserica Greco Catolică.
Acolo, în urma unui emoționant moment în care toți au cântat, împreună cu soborul de preoți prezenți, cântece mariene, a început Sfânta Liturghie, în limba ruteană și română.
Toată lumea prezentă s-a îndreptat către scenă dupa terminarea Liturghiei.
Cele două ansambluri ale Uniunii Culturale a Rutenilor din România, au urcat pe scenă și au facut un moment artistic de cântece și dansuri rutene, acompaniați de membrii  ansamblului.


(Stirea urmatoare) »