Meniu Principal

Stănescu: Un an de guvernare împreună cu partenerii noștri de coaliție

La împlinirea unui an de guvernare împreună cu partenerii noștri de Coaliție, putem să spunem cu maximă responsabilitate că a fost un an al guvernării responsabile. Modul în care au evoluat lucrurile în acest prim an ne dă speranța că în 2023 va fi și mai bine, vom putea continua proiectele deja demarate și vom putea să implementăm noi proiecte, noi obiective investiționale care să conducă la creșterea nivelului de trai al tuturor românilor, precum și la îmbunătățirea infrastructurii ori a calității serviciilor și întărirea mediului de afaceri.
Am promis o Românie liberală, am promis că ne vom lupta pentru implementarea principiilor liberale din programul de guvernare și ne-am ținut de cuvânt!
Toate măsurile adoptate la nivelul Coaliției, dublate de proiectele inițiate și promovate de mine și de colegii mei din Parlament, se repercutează direct în teritoriu, acolo unde este responsabilitatea noastră să facem lucrurile să se miște în direcția corectă, iar hunedorenii să trăiască mai bine aici, la ei acasă.

Pentru județul HUNEDOARA:

  • Am reușit să aducem în teritoriu banii din Planul Național de Redresare și Reziliență, fonduri cu care sunt finanțate investițiile pentru realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, precum și a documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificare urbană.
  • Ne-am asigurat din punct de vedere legal că minerii care vor fi disponibilizați de la unitățile extractive din Valea Jiului vor avea asigurată, pentru ei și familiile lor, o protecție socială adecvată și reală, prin emiterea actelor normative necesare acordării plăților compensatorii, precum și a veniturilor în completare.
  • În același timp, am luptat pentru asigurarea investițiilor necesare și continuarea activității extractive în Valea Jiului, prin înființarea noii companii energetice, din ianuarie 2023.
  • Administrațiile publice din județul Hunedoara au beneficiat, în mod echitabil, de sprijin financiar de la bugetul de stat ori de câte ori a fost nevoie, Executivul condus de Nicolae Ionel Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, dovedind că este atent la nevoile financiare ale fiecărei comunități.
  • Am reușit să aducem rețelele de gaze naturale în mediu rural prin implementarea unor proiecte finanțate prin POIM. Aceste obiective investiționale atât de necesare vor continua și în perioada următoare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
    Printr-un proiect inițiat de mine și susținut de colegii parlamentari, am reușit să deblocăm investițiile privind dezvoltarea turismului din cadrul Programului ”Schi în România”, care vizează direct și județul Hunedoara. Acest proiect reprezintă un important pas înainte pentru dezvoltarea turismului în sudul județului, ca o alternativă viabilă la industria extractivă aflată în restructurare.
    Am reușit, după 35 de ani, finalizarea lucrărilor de construcție a Barajului de la Mihăileni, de pe râul Crişul Alb, obiectivul fiind recepționat și predat către Administrația Bazinală de Apă Crișuri. Lucrările au putut fi finalizate printr-o alocare bugetară consistentă de la bugetul de stat.
  • Am reușit deblocarea investițiilor publice prin ajustarea contractelor în derulare, finanţate din fonduri naţionale şi europene, ca răspuns la creşterea preţurilor la materiale, manoperă, transport şi utilaje.
  • Guvernul condus de Nicolae Ciucă a alocat fonduri importante, de peste 223 de milioane de euro, pentru dezvoltarea județului Hunedoara, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Sunt sume care provin exclusiv de la bugetul de stat, acordate unităților administrativ teritoriale pentru investiții în rețelele de gaze, apă și canalizare, respectiv drumuri și poduri.
  • Noi creșe se construiesc în județul Hunedoara, venind în sprijinul părinților, prin programul național derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
  • Am venit în sprijinul administrațiilor publice locale prin creșterea plafonului de achiziții, proiect legislativ care duce la accelerarea implementării proiectelor locale prin creșterea pragurilor privind valoarea achiziţiilor directe și reducerea termenelor de evaluare a ofertelor.
  • Rețelele de alimentare cu apă din zeci de unități administrativ – teritoriale din județul Hunedoara sunt modernizate cu bani europeni. Guvernul condus de Nicolae Ionel Ciucă, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, s-a implicat direct pentru deblocarea acestui proiect, astfel încât cetățenii să beneficieze de apă potabilă la cele mai înalte standarde, dublată de creșterea gradului de conectare a populației la rețeaua de alimentare.
    ‼️Politicile economice și sociale ale Partidului Național Liberal sunt centrate pe om, pe dezvoltare şi evoluție, iar aceste lucruri pot fi realizate prin aplicarea și finanțarea proiectelor de susținere a comunităților locale.