Hunedoara- Lucrări în ritm susținut la Spitalul Municipal
Proiectul care vizează clădirea principală a Spitalului Municipal are o valoare totală de aproximativ 7,5 milioane de euro
Radu Budae: Principalul scop al proiectului este diminuarea drastică a consumurilor de energie, termică şi electrică
“Vă reamintim, întreg proiectul vizează clădirea principală a Spitalului Municipal Hunedoara, are o valoare totală de 36.869.297 lei (aproximativ 7,5 milioane de euro), este cofinanţat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, iar principalul său scop este diminuarea drastică a consumurilor de energie, termică şi electrică. Proiectul nu se rezumă însă doar la anveloparea termică propriu-zisă, ci presupune şi înlocuirea instalaţiilor termice şi sanitare precum şi realizarea unui sistem de gospodărire a apei, format din bazin de apă, cameră cu pompe şi centrală termică.
În această perioadă, lucrările de reabilitare și eficientizare energetică a unității medicale din municipiul nostru continuă în ritm susținut. Echipele de muncitori se concentrează pe realizarea normelor de securitate la incendiu – lucrări extrem de ample – care vizează mai multe zone importante ale corpului principal de clădire.
Ne propunem ca Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara să constituie un centru de sănătate util pacienților, iar colectivul nostru să fie promotor al respectului față de pacient, față de societate în general. Instituţia noastră trebuie să fie respectată în plan local şi regional, datorită calităţii şi eficienţei actului medical înfăptuit, preocuparea permanentă a fiecărui membru al colectivului de angajaţi fiind aceea de adoptare a unui sistem medical de calitate, care să conducă la creșterea satisfacției pacientilor și aparținătorilor internați”, a transmis Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.
Au fost înlocuite rețelele electrice și a fost instalat un nou sistem de detecţie şi alertare la incendiu
A început excavarea locurilor în care vor fi amplasate cele patru scări exterioare pentru evacuarea persoanelor în situaţii de urgenţă, amplasate pe cele două laterale ale corpului principal de clădire. Ele vor fi conectate la toate etajele clădirii și vor ajunge până la partea superioară în zona podurilor, unde a prins deja contur ceea ce va fi un tunel complex de evacuare în situații de urgență.
De asemenea, au fost înlocuite, în mai multe zone, rețelele electrice și a fost instalat un nou sistem de detecţie şi alertare la incendiu. Totul, realizat cu atenție, fără a perturba activitatea de pe secții a personalului medical.
Un avans considerabil s-a realizat și la subsol, în canalul tehnic al corpului principal, dar și în exterior, acolo unde se pregătește o zonă, în spatele clădirii principale, în care va fi amenajat un parc fotovoltaic (cu ajutorul căruia spitalul îşi va produce, singur, aproape jumătate din cantitatea de energie electrică de care are nevoie zilnic).
Bobouțanu: Este cel mai complex proiect de eficientizare energetică a unei clădiri de interes public derulat în municipiul nostru
„Am mai spus-o și cu alte ocazii, este, de departe, cel mai complex proiect de eficientizare energetică a unei clădiri de interes public derulat în municipiul nostru. Am ajuns într-o fază în care accentul cade pe îndeplinirea normelor de securitate la incendiu, aspect extrem de important și asupra căruia ne dorim să fim atenți, știut fiind faptul că foarte puține imobile de interes public se încadrează în normele stabilite de autoritățile competente. Am încredere că lucrurile vor continua pe un drum bun, într-un ritm susținut, chiar dacă trebuie să înțelegem că astfel de lucrări complexe necesită timp și răbdare din partea tuturor, atât a cadrelor medicale, cât mai ales a pacienților”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.
Proiectul care vizează clădirea principală a Spitalului Municipal are o valoare totală de 36.869.297 lei, aproximativ 7,5 milioane de euro, este cofinanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, iar principalul său scop este diminuarea drastică a consumurilor de energie termică şi electrică.