Natalia Intotero: Importanța educației și a sănătății pentru familie
Instituțiile guvernamentale și parlamentarii trebuie să preia și să elaboreze programe și proiecte legislative care să rezolve problemele din sistem
Ieri, am vorbit despre familie, pilonul de bază al societății românești. Sănătatea și familia trebuie să fie într-o strânsă relație comunicațională, bazată pe 𝐦𝐞𝐭𝐨𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞. Prin informare și tratament timpuriu, putem să păstrăm familia românească unită și fericită, așa cum ne dorim cu toții.
Dezbaterea a fost un bun prilej de 𝗱𝗶𝗮𝗹𝗼𝗴 𝗶̂𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗿𝗲𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝗻𝘁̦𝗶𝗶 𝘀𝘁𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶, 𝗰𝘂𝗹𝘁𝗲 𝘀̦𝗶 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗲𝘁𝗮𝘁𝗲. Tema noastră – 𝗜𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁̦𝗮 𝗲𝗱𝘂𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝘀̦𝗶 𝗮 𝘀𝗮̆𝗻𝗮̆𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲 – a stârnit un real interes și a adus la suprafață informații vitale, la propriu. Mai departe, instituțiile guvernamentale și parlamentarii trebuie să preia și să elaboreze programe și proiecte legislative care să rezolve problemele din sistem, evidențiate în cadrul evenimentului de astăzi.
Vreau să subliniez discrepanța care există în continuare dintre mediul rural și cel urban. Actul medical de calitate, informațiile necesare și metodologia sanitară modernă, trebuie să fie omniprezente în România indiferent de adresa de domiciliu a cetățeanului. Un pas important în acest sens este posibilitatea transformării imobilelor abandonate de ani buni din centrul comunelor românești, care au fost odinioară școli, în cabinete medicale sau centre de informare sanitară. Prin proiectul de lege pe care l-am inițiat, care urmează să fie discutat mâine în Comisia pentru învățământ, autoritățile locale pot facilita mult mai ușor și rapid aceste schimbări atât de necesare, contribuind astfel la sănătatea tuturor familiilor din localitate.
Pe această cale, vreau să le mulțumesc colegilor parlamentari din cadrul 𝗖𝗼𝗺𝗶𝘀𝗶𝗲𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗮𝗺𝗲𝗻𝗮𝗷𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘁𝗲𝗿𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 din Camera Deputaților, care astăzi au validat, cu votul membrilor, raportul de adoptare a Proiectului de Lege mai sus menționat – PLx 129/2021.